Dator > hur man rengör ett pc som ny

 • hur man rengör ett pc som ny


 • Om du har problem med datorn, kan det inte vara ett resultat av ett virus eller dålig hårdvara. Damm kan täppa till hårdvara, vilket gör att fläkten inuti datorn överhettas och intermittent stänga av datorn. Damm och smuts kan ansamlas i musen, vilket kan göra att fungera dåligt. Dessutom, fingeravtryck, kan smuts och smuts smutskasta monitorn och komma in i tangentbordet, vilket gör det klibbigt. Lyckligtvis kan du rensa din dator som ny med ett fåtal, billiga material och få den att fungera i rätt ordning.

  Du behöver:
  Tryckluft kapseln
  . Skruvmejsel.
  Antistatiska kläder.
  Bomullspinne.
  Tvättsprit.
  Vatten.
  Rengöringsmedel för glas.


  1.
  Koppla bort alla kablar från datorn, inklusive Ethernet, mus, tangentbord, bildskärm och kraftkablar. Om kablarna är trassligt, reda ut alla kablar och lägg dem på golvet. Häll tvättsprit på en antistatisk trasa och torka av kablarna med handduk noggrant för att avlägsna all smuts och klibbighet. Sätt tillbaka kablarna i, och se till att hålla dem untangled och hindra dem från omslag runt varandra.
  2.
  Spray lite fönsterputs på en antistatisk trasa och torka av skärmen för att få bort all smuts, sot eller fingeravtryck.
  3.

  Öppna upp baksidan av moderkortet med hjälp av skruvmejsel för att skruva tillbaka plattan. Ta hjälp av tryckluft och spraya in luft i datorn. Var noga med att hålla tryckluft åtminstone några inches bort från hårdvaran, som sprutar luft direkt på ytorna i datorn kan orsaka skada. Ägna särskild uppmärksamhet åt spraya tryckluft på fläkten, strömförsörjning fall, CD-spelare och grafikkort.
  4.
  Rengör utsidan av datorns hölje genom att hälla några tvättsprit på en antistatisk duk och snabbt torka ner på sidorna och toppen av chassit. Avsluta genom att dra med en torr antistatisk trasa för att avlägsna överflödig vätska i ärendet.
  5.
  Vänd tangentbordet upp och ned och skaka försiktigt så att eventuella smulor eller lösa bitar av skräp falla ut på tangentbordet. Håll med hjälp av tryckluft några inches bort från tangentbordet och blåsa i nycklarna för att ta bort damm. Rengör toppen av nycklar med en bomullspinne doppad i alkohol för att bli av klibbighet eller smuts.
  6.
  Rengör musen fram och tillbaka med en bomullstuss doppad i tvättsprit. Om du har en laser mun, vara noga med att inte röra den optiska sensorn med någon rengöringsprodukt, och använda en antistatisk trasa i stället för en bomullspinne. Om du har en mus med kula, öppen på baksidan av musen, ta bort kulan och torka med bomullspinne. Damm och hår har en tendens att fastna inne i små hjulen inuti musen, så torka dessa med en bomullspinne eller dra i damm och håret med fingrarna. Du vet när du ska sluta rengöring när hjulen rör sig smidigt. Placera tillbaka bollen inne i musen och nära ryggen.


Previous:nothing Next:tecken och symptom på hårddisk problem

Relaterade artiklar


 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • hur man installerar en Belkin USB perifer switch
 • information på en PDA penna
 • Felsökning i HP LJ 3055
 • felsökning bärbara datorer
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite A205 till en TV
 • hur man backup programvara till en USB-
 • hur man använder en gammal laptop-skärm
 • hur du slår på Bluetooth på en XPS M1530
 • hur man kan förbättra datorns ljud