Dator > USB-skrivare frågor

 • USB-skrivare frågor


 • Du behöver:.
  stjärnskruvmejsel

  Universal Serial Bus, eller USB, är standard format som används för att ansluta enheter till persondatorer. De flesta skrivare tillgängliga för massa inköp är ansluten till en dator via en USB-kabel eller trådlös länk. Om en skrivare inte följer instruktioner som det från en ansluten dator, en av de mest sannolika orsakerna till problemet är anslutningen.

  Driver

  De flesta USB-enheter levereras med skivor som innehåller föraren program, programvara datorn måste köra programmet. Om datorn inte kan kommunicera med skrivaren, kontrollera att alla program som följde med enheten framgångsrikt har installerats. Det är viktigt att veta i förväg om drivrutinen är kompatibel med din dator.

  Kabel

  USB-kabeln är den vanligaste anslutningen mellan en skrivare och en dator. Båda ändarna av kabeln skall anslutas, ett till datorn och en till skrivaren. Kabeln ska vara helt skick, om stavarna i kontakterna eller ledningarna själva är skadade, kommer det inte att ansluta. Anslutningarna måste ha möjlighet att lätt passa in i USB-portar, under inga omständigheter bör du försöka att tvinga fram en kontakt i en port. Kontrollera att kontakterna är rena också, eftersom smuts och damm kan störa en anslutning.

  Operativsystem

  äldre dator operativsystem kanske inte är kompatibla med USB-format. För Windows, endast Windows 98 och senare operativsystem kan ansluta USB-enheter. På samma sätt skapas endast Apple-datorer under 1998 eller senare är kompatibla med USB.

  Strömkällor

  Förutom USB-anslutning, bör både skrivaren och datorn vara ansluten till ett fungerande eluttag. Ett överspänningsskydd rekommenderas att inte bara ansluta flera elektriska apparater med lätthet, men till jord och skydda anordningarna i händelse av åskväder.

  Strömbrytare

  Även om skrivaren och datorn är ansluten till både kraftkällor och varandra, de båda måste vara påslagen för att fungera. Kontrollera lamporna på utsidan av skrivaren för att se om det är aktivt.

  Supplies

  En skrivare inte kan skriva ut dokument utan nödvändiga förnödenheter. Bläckpatroner måste installeras och har tillräckliga bläcknivåer kvar, medan papper måste sättas in i pappersfacket. Kontrollera skrivarens särskilt märke och modell för att avgöra vilka bläckpatroner och typer av papper är kompatibla.

  Pappersstopp

  När du sätter i papper är det viktigt att sätta papper i maskinen i en slät och jämn mode. En av de vanligaste problemen som stör utskriften är när papper är feljusterad och sylt maskinen. Om detta händer, ta bort papperet så varsamt som möjligt och ersätter den, och se till att sätta nytt papper i maskinen ordentligt.

  Övrigt

  Ytterligare problem är sannolikt ett resultat av ett fel i skrivaren eller datorn eller båda. Om dessa inträffar, kontakta tillverkaren av felaktig maskin, och följ instruktionerna för deras tekniska support.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en HP M3027x
 • tecken och symptom på hårddisk problem
 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • vad är SuperDrive?
 • hur man backup programvara till en USB-
 • information på en PDA penna
 • Hur fixar jag en svart linje längs mitten av sidan på en HP Officejet skrivare?
 • fördelarna med zip-enheter
 • USB-skrivare frågor
 • hur man använder en gammal laptop-skärm