Dator > fördelarna med zip-enheter

 • fördelarna med zip-enheter


 • Du behöver:
  S, Video eller s-video-till-komposit laptop kabeln

  Den Zip-enheten är en intressant lagringsenhet. . För år ville datoranvändare en enhet som skulle tillåta dem att lagra stora mängder data samtidigt som den är bärbar. Zip-enheten var svaret på detta problem. Det blev billigare och mer portabla alternativ såsom skrivbar CD /DVD-skivor, externa hårddiskar och i slutändan USB-minnen. Medan Zip-enheten är inte lika populär idag, det finns fortfarande fördelar med att använda en.

  Hållbarhet

  Medan det finns många billigare alternativ till att lagra data, har en aspekt Zip-skivan över konkurrensen är dess hållbarhet. Andra former av lagring (USB-minne, CD /DVD-skrivbara skivor och så vidare) är inte lika tåliga och kan lätt bryta. Men en Zip-disk robust och kan inte brytas lätt. Endast en extern hårddisk, som har sin egen hölje kan komma i närheten av att matcha hållbarhet för en Zip-disk (och även då, när ett belopp på kraft tillämpas på den externa hårddisken finns det en risk att förlora data).

  Tillförlitlighet

  Andra former av datalagring är små och bräcklig. En skrivbar CD /DVD kan skrapa lätt som orsakar disken för att oläslig och är i slutändan förlorar du dina data. USB-minnen kan också brytas och kan plötsligt förlora data. Medan den första omgången av Zip-skivor var i riskzonen för att krascha oväntat var detta fel åtgärdat. Resultatet är en lagringsenhet som har en av de längsta hylla livet (dvs, kan data sparas i enhetens länge innan disken dör). I detta avseende är Zip-disk rivaliserade endast av den externa hårddisken.

  Storlek

  För många människor är det mindre en lagringsenhet desto bättre. Men ökar detta risken för att förlora din enhet. Om du har viktig data på din lagringsenhet kan det bli dyrt. Därför kan det vara i ditt bästa intresse att använda en stor lagringsenhet. En Zip-enhet är definitivt stor (i själva verket är större än flesta externa hårddiskar). Vad kan visa sig vara ett tecken på gammal teknik är i själva verket en styrka: med en Zip-skiva, risken för slumpmässigt förlora det är mycket små vilket gör den idealisk för att spara data och lagra för senare användning.


Previous:nothing Next:hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3

Relaterade artiklar


 • felsökning bärbara datorer
 • fördelarna med zip-enheter
 • hur man kontrollerar online CPU-temperaturen
 • hur man installerar en Belkin USB perifer switch
 • hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3