Dator > felsökning bärbara datorer

 • felsökning bärbara datorer


 • De flesta bärbara datorer kan pågå i flera år, men efter ett tag de kan börja få problem. Det finns olika frågor som datorn fryser upp, spiller vätska på tangentbordet, eller datorn spontant stängs av. Reparera datorn kan behöva viss felsökning tekniker för att lokalisera problemet. Detta kan göras med några verktyg och lite tekniskt kunnande, även om det är till hjälp

  Du behöver:. .
  Handduk
  Skruvmejsel.
  Bomullstussar.
  Destillerat vatten.
  Burk med tryckluft.


  1.
  Stäng av datorn efter spiller vätska på tangentbordet eller andra delar. Vänd på datorn och lägg det på en handduk för att tömma vätska i ca 30 minuter. Placera den bärbara datorn högra sidan uppåt. Dra ut den elektriska sladden och ta bort batteriet. Låt datorn att torka över natten. När den bärbara datorn har torkat, lossa och ta bort skruvarna på undersidan med lämplig skruvmejsel. Pop av plasten tangentbordet bezel med en skruvmejsel och dra ut någon kabel. Torka bort eventuell kvarvarande rester med en bomullstuss indränkt med destillerat vatten.
  2.
  Överför laptop till en sval, torr plats om det stänger spontant av. Vila handen nära kylfläkten. Om du känner dig lite luft utdata, damm och skräp är sannolikt hindrar ventilen. Vänd över den bärbara datorn och ta bort den undre panelen med en skruvmejsel. Ta bort damm från fläkten med en burk med tryckluft. Gnid kvarvarande damm med en mjuk trasa. Sätt tillbaka panelen på och testa datorn.  undersöker om batteriet och nätsladd att se om de är defekta. Detta kan också vara orsaken till att datorn stängs av.
  3.
  Kontrollera datorns LCD-skärm. Om du kan göra en liten bild, då LCD locket nära switch har fastnat i läge OFF och ljuset kommer att förbli släckt. Detta är utformad för att reservera energi när datorn slås på med locket stängt. Leta upp plasten stift av LCD gångjärn. Knacka försiktigt på omkopplaren för att lossa den och flytta den till läget ON. Om detta inte löser problemet, då du kommer sannolikt behöva byta FL omriktaren styrelsen.
  4.
  Dra ut datorns strömsladd och ta bort batteriet om den bärbara datorn fryser. Låt en stund att passera sedan tillbaka sladden och batteriet. Slå på datorn som vanligt. Detta bör avhjälpa problemet.
  5.
  Ladda ner och installera anti-spyware-program om den bärbara datorn är igång långsamt. Många av dessa kan laddas ner gratis på nätet eller köpa i butikerna.


Previous:hur man kontrollerar online CPU-temperaturen Next:hur man installerar en Belkin USB perifer switch

Relaterade artiklar


 • hur man kontrollerar online CPU-temperaturen
 • fördelarna med zip-enheter
 • felsökning bärbara datorer
 • hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3
 • hur man installerar en Belkin USB perifer switch