Dator > skrivare underhåll och reparation

 • skrivare underhåll och reparation


 • Oavsett vilket märke och modell skrivare du äger, att lära att göra regelbundet underhåll och enkla reparationer på egen kan spara både tid och pengar. Garantin perioder på både bläckstråle-och laserskrivare kan vara förvånansvärt kort, och efter att garantin gått ut, kan kostnaden för tjänsten vara ganska högt. Ju mer du kan göra på egen hand, desto bättre kommer du att

  Du behöver:. .
  Bomullstoppar
  Varmt vatten.
  Isopropylalkohol.
  Små dammsugare.
  Mjuk trasa.

  bläckstråleskrivare


  1.
  Slå på skrivaren och öppna den övre luckan. Vänta på bläckpatroner att flytta till centrum. Försök aldrig att flytta patronen för hand, detta kan skada mekanismen skrivhuvudet
  2
  Luta patronerna fram och försiktigt lyfta dem ur maskinen. . . Position varje patron så att kopplingar av metall är vänd mot dig.
  3.
  Doppa en bomullstuss i varmt vatten och rengör noggrant hela metallytan av cylinderampullen till ta bort eventuellt papper damm eller spår av bläck . Använd isopropylalkohol istället för varmt vatten för tunga anhopningar av bläck.
  4.
  Dammsug skrivarens insida med en liten dammsugare som den typen som används för att rengöra datorer. Använd vakuum för att ta bort eventuellt papper damm och bläck som samlats inuti skrivaren. Torka av skrivarens insida med en mjuk trasa för att avlägsna alla återstående bläckrester och pappersdamm.

  Laserskrivare


  1.
  Lyft tonerkassetten och ta bort tonerkassetten om du märker prickar eller streck på dina utskrifter. På de flesta laserskrivare tonerkassetten är antingen på framsidan av skrivaren eller på höger sida.
  2.
  Ta bort tonerkassetten från skrivaren och ställ den åt sidan. Ställ patron på en trasa eller pappershandduk för att skydda ditt arbete yta och kontrollera tätheten.
  3.
  Rengör skrivarens insida, under där tonerkassetten var, med liten dammsugare. Den typ av vakuum används för att rengöra datorer är bäst, men du kan också använda en dammsugare med en liten skreva bilaga. Tänk bara på att ta bort eventuella rester toner och papper damm från skrivaren.
  4.
  Torka av skrivaren med en mjuk trasa för att avlägsna eventuell kvarvarande toner rester eller papper damm. Fortsätt rengöring av skrivaren tills allt skräp avlägsnas.
  5.
  Vänd tonerkassetten över och granska ditt arbete yta för läckor. Också granska tonerkassetten för tecken på läckage. Byt ut om det läcker.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man skriver ut en pdf med någon marginal

Relaterade artiklar


 • Lägga till en skrivare i DOS
 • hur man bränner & butik DVD
 • Dell Inspiron 8100 laptop specifikationer
 • Compaq 2199 specifikationer
 • den hewlitt Packard Pavilion 6000 startar inte upp
 • Felsökning vid problem med en extern hårddisk
 • Hur spelar jag maskar på en iPAQ 5915?
 • hur du ansluter din dator till en Panasonic 42 tums plasma
 • gör en LightScribe DVD-R kräver särskild media?
 • hur man ansluter HP Pavilion dv9230us till en TV