Dator > portreplikator frågor

 • portreplikator frågor


 • Du behöver:.
  storformatsskrivare

  När det är dags att köpa en ny dator, många människor befinner sig slits mellan den lätthet och rörlighet för att köpa en bärbar dator och den överlägsna funktioner som vanligtvis erbjuds av en stationär dator. För dem av oss som inte har råd båda, en bärbar dator med en portreplikator erbjuder en bekväm kompromiss. Innan ett köp, men utbilda dig på några vanliga problem med detta tillbehör.

  Mobilitet

  För att kompensera för sin brist på funktioner, bärbara datorer ofta gör att du kan ansluta externa hårddiskar, CD- ROM och Blu-ray enheter via en USB-eller SATA-anslutning. Denna funktion skapar en ny olägenhet, dock: Varje gång du lämnar eller återvänder hem, måste du gå igenom processen att reda ut kablar och fast eller lossa dem. En portreplikator löser detta problem genom att köra all din kringutrustning via en enda enhet. När du vill lämna, bara dra från portreplikatorn och stoppa tillbaka i när du kommer hem. Denna funktion har den extra fördelen att förlänga livslängden på din bärbara dator hamnar genom att minska slitage.

  Anslutningar

  Om alla dina externa enheter är tänkta att gå igenom en enda enhet, köpa en portreplikator med rätt typer av hamnar. Gör en lista över enheter som du vill köra igenom portreplikator, stämmer upp de typer av anslutningar du behöver och sedan leta efter en portreplikator som passar dina behov. Köpa en modell med fler anslutningar än du tror du behöver lämnar utrymme för misstag.

  Ergonomi

  Även externa hårddiskar och skrivare kan vara den första kringutrustning för att komma till ditt sinne, inte förbise rent ergonomiska uppgraderingar. Även om din laptop har en användbar tangentbord och bildskärm, har du ingen anledning att binda dig till dem när du kommer hem. Att köpa en större skärm, bättre utformad mus och tangentbord och några trevliga högtalare kommer att få dig att känna som om du köpt den stationära datorn efter alla.

  Alternativ

  Inte alla portreplikatorer är kompatibla med alla datorer eller operativsystem , leta först för en portreplikator med datorns tillverkare, vilket bör garantera kompatibilitet. Titta nästa på kompatibel tredjeparts modeller för att jämföra priserna och alternativ. Utomstående modeller har den extra fördelen att möjligt (men inte säkert) förenlighet med den nästa dator du köper. Om du kör Linux eller annat operativsystem än Windows, kontrollera om operativsystem stöder portreplikatorer.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du automatiskt säkerhetskopiera en 250GB portabel hårddisk

Relaterade artiklar


 • min Linksys anslutningen är långsam
 • hur du ansluter stereohögtalare till en dator
 • hur till förbifartsleden setup lösenord på Windows XP boot screen
 • skillnaderna i SDHC-kort hastigheter
 • hur du ändrar lösenord på en Nurit 8000
 • Start-menyn inte starta
 • hur man bränner en PowerPoint-fil till dvd
 • hur man kan återställa raderade filer på ett USB-minne
 • fingeravtrycksläsare tutorial
 • hur koppla in hårddiskar i RAID 0