Dator > hur man installerar en ny hårddisk till en Dell bärbar dator

 • hur man installerar en ny hårddisk till en Dell bärbar dator


 • Med undantag för ett fåtal netbook eller superslimmade modeller, gör Dells det enkelt att installera en ny hårddisk i en av sina bärbara datorer. Affärsmodeller som Latitude som brukar hårddisken på ena sidan, bredvid hamnar eller den optiska enheten. Nyare hemmabruk modeller, som Inspiron eller Studio, sätta hårddiskar eller andra åtkomliga delar allt under ett eller två löstagbara paneler på den bärbara datorn rygg. Det viktiga att veta är att du måste bifoga en hårddisk till en del som kallas en "caddie" för säkert att installera det i en bärbar dator.

  Du behöver:
  Liten Philips skruvmejsel


  1
  Ta bort skruvarna från din bärbara dator tillgång paneler. . . På vissa modeller är luckan en stor bit på undersidan av den bärbara datorn. Ta panelen eller panelerna på baksidan av den bärbara datorn och lägg dem åt sidan. Sätt skruvarna på ett säkert ställe.
  2.
  Leta reda på hårddisken, vilket är 2,5 inches bred och täcks av ett aluminium sköld kallas en "caddie". Dra upp fliken på caddien att lyfta köra ut ur dess viken. Om du inte ser enheten under några paneler, leta efter en skruv på vänster eller höger sida av den bärbara datorn rygg. Vissa affärsmodeller, speciellt Latitude, byggs så att hårddisken glider ut på ena sidan av den bärbara datorn. Ta bort skruven och dra ut enheten i kåpan.
  3.
  Ta bort alla skruvarna som håller hårddisken till caddy. Om en platt stiftsadapter är fäst på baksidan av enheten, dra försiktigt bort det och sätt fast den på baksidan av den nya enheten. Förvara den gamla hårddisken i en antistatisk påse eller installera den i en extern hårddisk låda och använda den som backup lagring. Fäst caddy till den nya hårddisken med skruvar. Om hårddisken kom ut ur den bärbara datorns sida, passa in hålen på hårddiskens plastlocket över främre skruvarna på caddie. Kom ihåg att hårddisken går pin slut först den bärbara datorn.
  4.
  Placera den nya hårddisken i facket som du tog bort den gamla hårddisken. För side-tillgång hårddiskar, utan skjut bara köra tillbaka in i viken. För back-åt enheter, vinkla enheten i facket stift slut först att ansluta enheten och skjut in enheten hela vägen ut i viken. Byt ut alla lock och skruvar du tog bort.
  5.
  Kontrollera din nya enheten genom att starta den bärbara datorn upp i Basic Input /Output System (BIOS). För att göra detta, se till att inga externa enheter ansluts till den bärbara datorn och sedan slå på den. Tryck på F2 innan Windows börjar ladda. När BIOS laster, titta på noteringen av hårdvara i din bärbara dator. Om ingen hårddisk upptäcks, gå tillbaka och resinstall den fysiskt. Annars, om en hårddisk visar, starta om och ladda Windows normalt.

  Tips och varningar


 • vill veta vad hårddisktyp din bärbara dator använder, chef över till den Dells webbplats och skriv in din bärbara dator Service Tag-nummer. Detta nummer är tryckt på en liten vit etikett på baksidan av din bärbara dator. Efter inmatning detta nummer kan du titta på din bärbara dator specifikationer och artikelnummer.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man kan bli av radiostörningar via externa datorhögtalare

Relaterade artiklar


 • kalibrering program för Dell Bildskärmar
 • instruktioner för en dell plattskärm
 • hur man installerar MOLNSTUDIE på ett SD-kort
 • Vad är skillnaden i hastighet i Quad Core & enda core processorer?
 • hur man kan spara bläck och Epson-skrivare
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell Latitude c840
 • min Dell Dimension 4550 startar inte upp
 • batteri för bärbar dator historia
 • hur man kan återställa bilder på en CD-R
 • hur du ansluter till HP Jetdirect 2550B