Dator > hur du ansluter en bärbar dator till en skärm och tangentbord

 • hur du ansluter en bärbar dator till en skärm och tangentbord


 • De flesta moderna bärbara datorer är kraftfull nog att ersätta en stationär dator. Detta beror på att de använder processorer och minnen med samma effekt, och nu har stora hårddiskar på 250 gigabyte eller mer. Men en del användare föredrar fortfarande att använda en större, extern skärm och ett externt tangentbord. Du behöver inte en dockningsstation eller annan särskild utrustning för att koppla upp regelbundet, kringutrustning till en bärbar dator. Bara koppla in dem i, tweak ett par inställningar och du är bra att gå

  Du behöver:.
  Digital ljudenhet.
  Datakabel.


  1.
  Leta Video Graphics Array (VGA) eller Digital Video Interface (DVI) på din bärbara dator. Att ansluta en DVI-kabel till en bärbar dator med endast en VGA-port måste du använda en adapter. En VGA-port kan identifieras som en tre-rad, 15-håls-port som ofta är färgkodade blå. DVI-porten, om din bärbara dator har en kan identifieras som en port med tre rader 18 hål totalt, plus en platt eller korsformad hål på höger sida, beroende på DVI typ. DVI-porten är ofta färgkodade vit.
  2.
  Anslut den externa bildskärmens kabel till en VGA-eller DVI-port. Windows kommer automatiskt att upptäcka att en andra skärm är närvarande, och ett alternativ visas. Om detta inte sker, högerklicka på skrivbordet och välj "Grafik Egenskaper". Skillnader mellan bärbara datorer finns, men generellt kommer det att fråga dig om du vill förlänga eller duplicera din bärbara skärmen på den externa bildskärmen, eller om du vill använda den externa bildskärmen. Välj dina inställningar och klicka på "Apply" för att ställa dem. När du kopplar den externa bildskärmen, kommer datorn gå tillbaka till sitt vanliga skärminställningarna.
  3.
  Lokalisera en oanvänd Universal Serial Bus (USB)-port, som kan identifieras som en liten, rektangulära hål på sidan av din bärbara dator. Bredvid en USB-port, bör du se en liten treudd-liknande ikon. Anslut tangentbordet i porten. Windows kommer automatiskt att upptäcka det nya tangentbordet, och från den tidpunkten, kan du använda tangentbordet som du gör med en stationär dator. Laptop tangentbord blir inte automatiskt inaktiveras när ett externt tangentbord är anslutet så att du kan använda båda samtidigt.
  4.
  Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen" för att öppna den. Dubbelklicka på "Energialternativ" och klicka sedan på "Välj vad som stänger locket gör" på menyn till vänster. Klicka på listrutan på "Ansluten" sidan och välj "Gör ingenting". Nu kan du stänga locket och använda din bärbara dator med endast externa ingångar och bildskärmen.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur till vända på presentationsläge på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • Sony VGN-nr160 & minne specifikationer
 • jämförelser av Kodak skrivare
 • hur du rensar streck på en bror mfc420cn
 • hur ändrar skärmen lampa på en Toshiba Satellite A10
 • hur du uppdaterar drivrutiner för plug-and-play-enheter
 • hur du lägger till en annan IDE-hårddisk till gt5676
 • hur du uppgraderar minnet i en Dell hem-PC
 • hur reparera ett trasigt lås på en Mac PowerBook
 • hur man överklocka Athlon 64 X2 5000 +
 • hur man återställer en mag bildskärm