Dator > hur man uppgraderar bios för en gigabyte moderkort

 • hur man uppgraderar bios för en gigabyte moderkort


 • Gigabyte erbjuder ett kostnadsfritt verktyg som du kan använda för att ladda ner och installera den senaste BIOS för din Gigabyte moderkort. BIOS lagras på en ROM-chip på moderkortet, och läses in när datorn först startar upp. På gamla moderkort du inte kunde skriva över den skivan, så uppgradera BIOS innebar poppar ut skivan chip från eluttaget och ersätter den. Moderna moderkort använder en annan konfiguration, så att du kan "Flash" en ny BIOS till chippet utan att byta några delar

  Du behöver:.
  Antivirusprogram.
  Nycklar.


  1.
  Hitta modellnumret på din Gigabyte moderkortet. Olika modeller kräver olika BIOS-versioner. Ladda ner och installera en hårdvara diagnostiska verktyg. Kör programmet och välj "moderkort. " Programvaran kommer att samla in data om din dator och visa märke och modell på ditt moderkort. Se Resurser för en länk till tre hårdvara diagnostiska verktyg, varav en är freeware. Alla tre arbetar ungefär på samma sätt.
  2.
  Ladda @ BIOS, Gigabyte's live BIOS-uppdatering (se Resurser).
  3.
  Avaktivera Intel Hyper-Threading, om ditt system stöder det. Starta om datorn. Medan datorn är startar upp, kommer den omedelbart med en nyckel till tryck för att gå in BIOS-inställningarna. De särskilda nyckel varierar med din hårdvara. Ange inställningar och inaktivera Hyper-Threading. Förfarandet och menyalternativ varierar beroende på BIOS, så det är omöjligt att ge exakta instruktioner. Exit Setup spara dina ändringar och starta upp Windows.
  4.
  Stäng av alla antivirusprogram eller brandvägg. Det kan störa @ BIOS, vilket orsakar ditt BIOS för att installera felaktigt.
  5.
  Kör @ BIOS. Det kommer att visa information om ditt moderkort överst i fönstret. Kontrollera att moderkortet modell nummer som visas är korrekt. Markera kryssrutan "Uppdatera via Internet. "
  6.
  Klicka på "Spara aktuella BIOS" för att säkerhetskopiera dina gamla BIOS.
  7.

  Klicka på "Uppdatera Ny BIOS"-knappen. @ BIOS kommer att uppmana dig att välja en nedladdning server. Välj den server som är närmast dig och klicka "OK" för att fortsätta.
  8.
  Välj den BIOS-version du vill från listan @ BIOS visas. @ BIOS automatiskt efter den senaste BIOS-versionen för moderkortet. Klicka på "OK" för att ladda ner den nya BIOS. När nedladdningen är klar kommer visas en uppmaning som frågar om du vill uppdatera BIOS. Klicka på OK för att flasha nya BIOS till den chip på moderkortet.
  9.
  Tryck "" i dialogrutan som visas efter att installationen är klar och klicka på "Avsluta "för att stänga @ BIOS. Starta om datorn.
  10.
  Ange BIOS när datorn är uppstart genom att trycka på samma knapp som tidigare. Använd piltangenterna för att markera alternativet "Load Fail-Safe Defaults" och tryck på "Enter". Tryck på "Y" för att bekräfta att ladda felsäkert standard. Du bör ladda standardinställningarna vid uppstart av datorn med den nya BIOS för första gången att se till att allt fungerar.
  11.
  Välj "Save and Exit Setup" och tryck på "Enter . " Tryck på "Y"-knappen för att bekräfta att du vill spara och avsluta.

  Tips och varningar


 • fel sätt att installera BIOS eller installera en BIOS för fel moderkort kan göra ditt system inte kan startas. Du ska bara uppdatera BIOS om du absolut måste.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man lösenordsskydda mappar i en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • Vad gör RAM-minne för en dator menar?
 • tutorial för KVM-switchar
 • hur du skannar negativ med HP Scanjet 8200
 • hur man kan se om ett PC-kort fungerar
 • Toshiba 1735 specifikationer
 • specs på Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA-133 hdd
 • grunderna till att köpa en bärbar dator
 • hur man skapar en Dell kupongkod
 • hur man laddar upp till en flash-enhet
 • hur man uppgraderar en Dell moderkort bärbar dator