Dator > hur man löda små kopplingar till en dator ombord

 • hur man löda små kopplingar till en dator ombord


 • Lödning är en avgörande färdighet för alla som arbetar med elektronik på en regelbunden basis. Det kan verka som ett komplicerat förfarande i början, och därför bör du öva några gånger på en billig eller extra kretskort. Men när du väl fått kläm på det blir det rutin. Detta är inte samma typ av lödning som används för metallrör, du kommer att vilja använda kolofonium flöde istället för syra flux, som syra fräter och förstöra dina komponenter. Löd för elektronik har typiskt en kärna kolofonium flussmedel för enklare blandning av lod och flussmedel medan du arbetar. . Kontrollera med din lokala butik för mer information om vad du ska köpa

  Du behöver:.
  PC ombord
  Wire.
  Kabelskalare.
  Lödkolv.
  Rosin-core lödning.
  Tvättsprit.
  Svamp.
  Maskeringstejp.


  1.
  Använd kabelskalare att avlägsna en del isolering av wiren som skall lödas. Tillräckligt tydligt av kabeln som du kan arbeta bekvämt.
  2.
  Sandskädda några tvättsprit på svampen, och använd svamp att rengöra kabeln, spetsen på lödkolv, och den del av datorn styrelse som ska lödas. Alla 3 av dessa ytor måste vara helt fria från damm eller ludd.
  3.
  Sätt i lödkolv och värm tills det bara är tillräckligt varmt för att smälta din löda. Gnid några löda över spetsen förrän det smälter, täck hela spetsen i lödningar. Löd kommer droppa under det här steget, så var försiktig.
  4.
  Använd maskeringstejp för att täcka upp området runt ytan på kretskortet som ska lödas, lämnar en liten öppning på sig att arbeta.
  5.
  Följ kabeln till datorn styrelsen genom att trä den genom ett hål om det finns en, på annat sätt använda lite maskeringstejp. Det behöver bara kunna sitta på plats utan att du behöver hålla det.
  6.
  Använd lödkolv för att hetta upp tråden och PC styrelsen samtidigt. Det är viktigt att båda ytorna värmas upp så Lödtråden hålla fast vid dem. Om du ser några smältning eller bubblande som händer med kretskortet, ta bort lödkolven omedelbart.
  7.
  Tryck på lödtenn på tråd och PC ombord, utan hålla det borta från lödkolv. Låt lodet ska flyta fritt tills ytorna är noggrant belagda. Om lodet pärlor upp, är ytan antingen inte tillräckligt varm eller om du har använt för mycket lödtenn.
  8.
  Bort spolen av lödtenn från det gemensamma, ta sedan bort lödkolven. Låta den gemensamma svalna, sedan använda tvättsprit och en svamp och torka bort överflödigt flussmedel rester.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du ställer in enheten för att starta på IDE

Relaterade artiklar


 • Hur man monterar en ATX moderkort
 • hur du aktiverar rullning med pekplatta på Dell Latitude E5500
 • dell C610 specifikationer
 • hur reparera ett tangentbord Toshiba laptop
 • hur man byter en IBM T42 tangentbord
 • hur man rengör skrivhuvudet av en Xerox 8560
 • mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1
 • scsi typer kabel stift
 • hur man konfigurerar servern SMTP
 • Kodak Printer esp 7 frågor