Dator > hur man installerar en IDE-hårddisk

 • hur man installerar en IDE-hårddisk


 • Installera en IDE-hårddisk motsvarar arbetar på en bilmotor. Som en operativ del till en dator, behöver du bara förstå hur man installerar hårddisken korrekt, anslut kablarna och sedan bekräfta att datorn kunde hitta enheten. Stegen är mycket enkel och endast ett fåtal mindre frågor kräver särskild uppmärksamhet

  Du behöver:. .
  Små skruvdragare
  Tryckluft kan.
  Plastbehållare.

  första stegen och installation


  1.
  Placera den nya IDE-hårddisk på en stor tabell. Öppna och packa upp den nya IDE-hårddisk från förpackningen. Läs hård instruktioner driva anläggningen för att förstå varje steg innan du utför den. Leta reda på baksidan av hårddisken. Sätt bron stift i enheten att utse enheten antingen som en huvudsaklig hårddisk eller en slav köra till en redan befintlig hårddisk. Sätt hårddisken och delar åt sidan tillfälligt.
  2.
  Stänga av datorn och placera den på bordet. Använd en skruvmejsel för att ta bort baksidan eller på sidan panel datorhöljet för att få tillgång till området enhetsfacket. Placera bort skruvarna i en plast skål för förvaring. Ta bort den gamla enheten om att ersätta den. Skruva loss enhetshållaren eller havsvikar om du inte kan enkelt få tillgång till området enhetsfacket. Spraya datorn insida med en tryckluft kan ta bort samlas damm.
  3.
  Sätt in den nya hårddisken i facket fästet. Använd en skruvmejsel och säkra enheten till fästet med nya skruvar som följer med enheten i detaljhandeln förpackning. Dra inte åt skruvarna. Installera fästet med enheten tillbaka till datorn. Använd en skruvmejsel för att säkra fästet till datorn ram om det behövs.
  4.
  Leta reda på IDE-kabeln som är en tjock band ansluten till datorns moderkort. Hitta ett slut som är fri och inte redan är ansluten till en enhet i datorn. Sätt att änden i 40-pin uttaget på baksidan av enheten mot moderkortet genom att rada upp den rosa remsan sidan (stift nr 1) av kabeln till stiftet uttaget sidan märkt nr 1 på enheten. Tryck kabeländen försiktigt men bestämt i enhetens uttag.
  5.
  Leta kabeln från moderkortet (multi wire kabel med en svart eller vit spets och röda, svarta och gula ledningarna kopplas ihop). Tryck slutet strömkabeln i hårddisken i den kompatibla uttaget på baksidan av hårddisken. Sätt tillbaka datorns hölje och fäst den på nytt med bort kroppen skruvarna.
  6.
  Återanslut processing unit till sin bildskärm och tangentbord. Koppla åter in el kabeln från datorn fallet. Slå på datorn och vänta tills operativsystemet att hitta och slå på ny IDE-hårddisk. Använd operativsystemet för att sedan formatera och partitionera den nya hårddisken som du önskar efter att den är klar för användning.

  Tips och varningar


 • läser igenom bruksanvisningen både för din befintliga dator och din nya hårddisk kommer att besvara ett stort antal frågor som kan uppstå när du installerar en ny IDE-disk för första gången.
 • Undvik skador orsakade av statisk elektricitet genom att röra ett stort metallföremål innan hantera elektroniska komponenter.
 • Dubbelkolla att de prioriterade stift på enheten läggs i den högra platsen innan säkra den nya enheten i datorn som en slav. Annars, om enheten är tänkt att vara en slav enhet, det kommer i konflikt med den primära hårddisken och datorn kommer att avstanna när den startar.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du formaterar en partition i Zenwalk levande

Relaterade artiklar


 • Felsökning en Dell blå mus tand resa
 • skillnaden mellan ett SmartMedia kort & ett MultiMediaCard
 • hur du lägger upp frihandelsavtalet filer till en mottagare
 • photosmart inte ut en pdf
 • Toshiba Satellite L35-s1054 specs
 • HP 8719c specifikationer
 • Hur du tar isär din övre locket på din bärbara dator
 • hur du publicerar en ftp-server
 • hur man rättar fel i minnet på en dator
 • hur man kan föra tillbaka datorn markören till skrivbordet