Dator > hur man använder en bärbar dator skärmen som en datorbildskärm

 • hur man använder en bärbar dator skärmen som en datorbildskärm


 • Du kan använda din LCD-laptop skärm som en andra skärm för din huvuddator. Du kommer att behöva använda programvara som gör det möjligt skärmarna för att kommunicera i ett nätverk eller Ethernet-kabelanslutning. Denna process är inte detsamma som att inrätta en standard bildskärm med hjälp av Windows-funktionen eftersom bärbara datorer inte har grafikkort. Se till att din dator och laptop både ha tillgång till ditt hemmanätverk. Alternativt, om du inte har ett hemnätverk kan du använda en korsad Ethernetkabel för att länka de två.

  Du behöver:
  Lämplig nätverkskort så att datorn och laptop kan både åtkomst till ett nätverk, eller en Ethernet kabel

  Konfigurera


  1.
  Anslut din huvuddator och bärbara dator till hemnätverket. Gör detta genom att ansluta dem båda in i routern via ett LAN eller Ethernet-kabel, pluggning trådlösa nätverkskort i båda, om din router har trådlös kapacitet, eller en kombination av dessa. Alla moderna bärbara datorer kommer att ha en inbyggd trådlöst nätverkskort, men om du har en äldre bärbar dator kan du fortfarande behöver ansluta en extern trådlöst nätverkskort.
  2.
  Använd en korsad Ethernetkabel om du inte kan ansluta båda enheterna till ett hemnätverk av någon anledning. Anslut ena änden i Ethernet-kortplatsen på baksidan eller på sidan av din bärbara dator och anslut den andra änden i Ethernet-kortplatsen på baksidan av datorn.
  3.
  Ner några lämpliga program för att skicka och ta emot information över nätverket som kommer att meddela tillstånd skrivbordet. Exakt vilka program man laddar ner beror på dina exakta krav. Detta kommer att innebära hämta programvaran till både din dator, att skicka data, och också för att din bärbara dator att ta emot och tolka denna information och visa detta som en bild på skärmen.

  Välja programvara


  1.
  Ladda ner och installera MaxiVista eller ZoneScreen (se Resurser) att använda din laptop skärm som en extra bildskärm om du använder ett Windows-operativsystem .  MaxiVista är den mer avancerade av de två programmen. Programmet kommer sällan ha några problem med förseningar och ger en bra upplösning för att använda din bärbara dator skärm för att se filmer. MaxiVista kommer att stödja med upp till åtta skärmar på fyra olika datorer /bärbara datorer.  Zonescreen är en övergiven projekt som slutade utvecklas under 2003. Det är gratis att ladda ner. Det kan finnas en mindre försening på din bärbara dator skärm, mest när de utför svåra uppgifter, som att visa en videofil.
  2.
  Ladda ner och installera ScreenRecycler (se Resurser) att använda din LCD laptop skärm som en andra skärm om du använder en Apple-dator, snarare än en Windows-system. ScreenRecycler är utformad för att fungera med Apples operativsystem, men du kan fortfarande använda en bärbar Windows som din andra skärm, eller en Apple en. Den senaste utgåvan av ScreenRecycler kan laddas ner om du betalar för det, eller så kan du ladda ner en tidigare äldre version gratis. Den fria programvara är mer benägna att drabbas med mindre skärm laggar på din andra skärm och detta program bara låter dig använda en extra skärm.
  3.
  Ladda ner Air Display att använda en iPhone, iPador iPod Touch som en andra skärm. Flyguppvisning skall omfatta särskilda egenskaper hos dessa enheter på din andra skärm. Till exempel, när du vänder dig iPhone-skärmen från ett horisontellt till vertikalt läge, kommer displayen att anpassa till denna nya inriktning. Pekskärmen kan även styra markören på din andra skärm. Air Display kommer att arbeta med Apple eller Windows-system.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man överklockar en Intel Core 2 Quad QX6850-processor

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar HP Pavilion zv5000 RAM
 • hur man uppgraderar en Eee PC med en 4 GB hårddisk
 • Brother MFC 420cn bläck Refill instruktioner
 • hur man återställer bios admin för IBM Thinkpad T60
 • interna hårddisken information
 • hur man backup till en extern hårddisk
 • Dell Inspiron 8100 laptop specifikationer
 • hur man byter en tungsten w batteri
 • USB-datakabel instruktioner
 • hur man tar emot fax med en LaserJet 2840