Dator > grunderna till att köpa en bärbar dator

 • grunderna till att köpa en bärbar dator


 • När man köper en dator är det bäst att bedöma om du köper en bärbar dator är ett bättre alternativ än att köpa en stationär dator. . Bärbara datorer är perfekta för studenter och arbetstagare affärer eller helt enkelt människor som tycker slappa med den runt huset. Plus, bärbara datorer är ofta billigare än stationära datorer, och är oftast bra för personligt bruk, medan stationära datorer är bra för hela familjen.

  Performance

  prestanda för en bärbar dator beror på saker såsom RAM, även känd som minne . RAM är det lagringsutrymme som gör att datorn kan utföra uppgifter. Detta innebär att mer RAM-minne en dator har fler funktioner kan köras samtidigt. 4 GB RAM på en bärbar dator rekommenderas, eftersom de flesta operativsystem ta upp två GB. En annan viktig aspekt prestanda för att leta efter är batteritiden. Det finns tillfällen när eluttag för att ladda bärbara datorer är inte inom räckhåll, så en bärbar dator måste kunna köra bra på sin egen makt. Bärbara datorer har vanligtvis 3 till 7 timmar utan laddning, beroende på om skärmen är helt öppen och om program som körs upp.

  Funktioner

  det finns två huvudsakliga laptop skärmar att välja mellan: blanka och matta. Blanka skärmar är bra för färgkomposition och bilder visning och videor. Men, klaga irriterade ögon många om och skärmen tvätt ute i solljus. Matt skärmar inte reflexer i solljuset, men är inte lika rik på färg. Båda skärmarna, beror dock på personliga preferenser. En annan funktion för att leta efter är om det nyaste operativsystem och mjukvara som behövs är förinstallerat på den bärbara datorn. Många bärbara datorer levereras med gratis tester av program som Microsoft Office, men ibland finns det erbjudanden och rabatter som erbjuds, så skura olika butiker innan de köper.

  Tillgänglighet

  Bärbara datorer kommer i många olika former och storlekar. Många människor har svårt med knappsatsen på vissa bärbara datorer, beroende på deras händer och skrivfärdigheter. Testa alltid ut minst 3 olika bärbara datorer att se vilken som känns mest bekväm. Vikten av en bärbar dator och dess service till transport till klass eller för att arbeta kan hamna den avgörande faktorn. Men om bärbara datorer huvudsakliga användning är hemma då få en skrymmande laptop kan vara att föredra.

  Pris

  En högkvalitativ tålig laptop oftast går för $ 500 till $ 1000. Beroende på lång tids användning är det bäst att köpa högsta kvalitet och behandla det som en investering, som billigare kan hamna bryta ner. Dessutom frågar om hur länge garantier sist. Många butiker erbjuder ett helt år gratis garantiservice för maskinvara problem, medan andra butiker som Apple erbjuder Apple Care, som kan täcka upp till 3 år, men kan kostnaderna uppåt på $ 250.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:felsökning av en Saitek Cyborg tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar DVD-skivor med dåliga sektorer
 • språkalternativ för visning i en HP M3027x multifunktionsskrivare
 • hur man avveckla en Toshiba Satellite L25 S119
 • mitt usb 2 kort är långsam
 • hur du ställer in en HP Deskjet 6980 & en Linksys WRT160N
 • HP m8300f specifikationer
 • hur man kan förbättra dell 8600 laptop cpu
 • vilken typ av minne för att installera i HP Mini 1000?
 • specifikationerna för en HP xh136
 • hur du kan visa bärbar hårddisk filer på en CPU