Dator > förteckning över datorprocessorer

 • förteckning över datorprocessorer


 • Den centralenhet (CPU) i en dator är där det magiska händer! All logik och aritmetiska operationer går genom processorn. Som ett resultat avgör kvaliteten på processorn i datorn ofta hastigheten på utgången. Det finns två stora processor tillverkare som producerar processorer för konsument-PC idag . . . Intel och AMD. Vilken tillverkare du väljer bör avgöras av vad moderkortet stöder (moderkort kan bara stödja AMD eller Intel) och personliga önskemål.

  Single Core Processor

  Single core processorer blir något föråldrade med prevalens och plånboksvänliga priset för multi-core processorer. Men Vissa moderkort fortfarande bara stödja enskilda core processorer. Intel producerar enda core processorer under produktlinje, "Core Solo. " AMD producerar enda core processorer under ett flertal olika produktlinjer. Följande AMD-processor produkter finns i enkel kärna:

  -Athlon

  -Duron

  -Sempron

  -Turion  moderkortet i datorn kommer att spela en stor roll i att plocka processorn, beredare (oavsett hur många kärnor) har en plats typ som måste matcha moderkortet för en "passform. "Detta slot typ för att säkerställa elektrisk kompatibilitet samt undervisningen hantering kompatibilitet från kärnan. Enskilda core processorer är alltid långsammare än multi-core processorer, de skjuta upp mycket mindre värme än multi-core processorer.

  Dual och Tri Core Processor

  Dual core och tri processorer kärna har två och tre kärnor, respektive att utföra aritmetiska och logiska instruktioner till datorn. Ledarna process med flera funktioner samtidigt (fördela lasten över flera kärnor), en fördubbling eller tredubbling av hastigheten av produktionen. Intel tillverkar en stor variation av dual core-processorer som alla har taggen "Dual Core" på sin produkt namn, vilket gör identifieringen mycket enkel. Intel tillverkar inte en tri core processor. AMDs processorer med dubbla kärnor kan hittas inom följande produkttyper:

  -Opteron

  -Athlon

  -Turion

  -Phenom  AMD anger också om en produkt är dual core när "x2" är i produktnamnet. Athlon och Phenom kommer också i tri core versioner wihich markeras med x3 i produktnamnet.

  Quad Core

  Quad Core-processorer är den senaste konsumentvänliga tillgängliga processorer på marknaden. Även om det finns nu sex processorer som tillverkas, den typiska konsumenten skulle hitta något mer än quad core att kosta oöverkomliga.  Intel är i framkanten av quad core teknik, vilket gör processorer som körs svalare och tystare. Som ett resultat har de en myriad av quad core processorer finns i olika prisklasser. Dessa processorer är alltid anges med "Quad Core" i produktnamnet.  AMD har också en massa quad core processorer som är tillgängliga. Processorn produkter som finns tillgängliga i en quad core-version är:

  -Operton

  -Phenom och Phenom II

  -Athlon II


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du återvinner toner till en laserskrivare

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en 19-i-1 mediakortläsare
 • Definitionen av en monokrom laserskrivare
 • uppfinningen av hålkort
 • USB-ljud felsökning
 • hur du aktiverar en ReadyBoost SD-kort
 • felsökning av en Belkin Wireless Travel Mouse
 • Hur man laddar ner bilder till asus eee 900
 • hur man läser en icke färdigställd DVD
 • hur du skannar bilder till datorn
 • hur du skannar ett dokument i den HP-dator Smart Media med f380