Dator > Att tänka på när man köper en bärbar dator

 • Att tänka på när man köper en bärbar dator


 • Bärbara datorer är lika varierande som de är dyra. Vissa bärbara datorer är inriktad mot studenter, medan andra är avsedda för affärsmän. De flesta människor inte faller in i en särskild grupp, vilket gör urvalsprocessen svår. Lyckligtvis finns det i huvudsak fem frågor att överväga innan man köper. Hitta en bärbar dator som uppfyller dina behov i varje nummer, och du kommer att vara på väg till en trevlig upplevelse laptop.

  Storlek

  Det finns fyra huvudkategorier av laptop. Den första är super-bärbara datorer, som huvudsakligen består av netbooks. Dessa små bärbara datorer har oftast små skärmar och bra batteritid, men långsammare bearbetning hastigheter. Avsedda att bäras med dig 24 timmar om dygnet, dessa bärbara datorer är perfekta för folk i farten. Det andra är lätta bärbara datorer, som är populära bland studenter och affärsresande. Dessa bärbara datorer är något större än super-bärbara, vilket möjliggör mer processorkraft för filmer och musik, och har även full storlek tangentbord. Det tredje är middle-of-the-Roaders, som vanligtvis är billigare än mindre eller mycket större bärbara datorer. De har en genomsnittlig storlek och genomsnittliga processorhastighet, men är lite för stora för att betraktas som lätt bärbar. Slutligen finns det desktop-datorer. Dessa elektroniska jättar har skärmar på över på 17 inches och har topp-rate processorhastighet. Deskop-laptops skryta styrka en stationär dator med överföring av en bärbar dator.

  Batteritid

  långa batteritiden är en viktig fråga för vissa laptop-ägare. Om du planerar att ta din bärbara dator med dig varje dag, kommer bastantare batterier tjäna dig väl. Å andra sidan, om du planerar att lämna din bärbara dator inkopplad i de flesta av tiden, kommer detta inte vara mycket av ett problem. Större skärmar och snabbare processorer äter upp batteriet, så ta dessa saker i beaktande vid planering av batterianvändning.

  Operativsystem

  Du måste välja din bärbara operativsystem innan du gör ett val. De tre främsta alternativen är Windows, Mac OS X och Linux. Windows-funktioner måttlig anpassning funktioner och hög kompatibilitet med datorspel. Mac OS X tenderar att undvika virus frågor och gör bra med grafisk design och ljud program, men kämpar med perifer kompatibilitet. Linux är den mest anpassningsbara av gäng, men kräver stor kunskap om programvaran för att fungera effektivt.

  Anslutningar

  Med Internet blir allt mer integreras i den dagliga liv, är konnektivitet en stor fråga för laptop köpare. Bärbara datorer med inbyggt trådlöst antenner är mycket bekvämare än de utan. Bluetooth-funktionen är viktig för köparna som vill länka sina bärbara datorer med mobiltelefoner eller handdatorer. Du bör också titta på portarna på varje laptop du anser. USB-portarna är kompatibla med ett stort utbud av enheter och bärbara datorer med två eller flera är idealiska. VGA och HDMI-utgångar används för att visa din bärbara skärmen på en annan videoenhet, t. ex. en HDTV eller projektor.

  Teknisk

  Du kommer också att behöva titta på grafikkort, bearbetning chips och optiska enheter. Om du planerar att använda din bärbara dator för spel, behöver du en mer kraftfullt grafikkort. ATI eller Nvidia är utmärkta alternativ för kraftfull gaming kort. Det finns två huvudsakliga behandlingen chiptillverkarna-AMD och Intel. AMD chips är oftast billigare och fungerar alldeles utmärkt för vardagliga sysslor, men köpare som planerar att beskatta sina bärbara resurser bör investera i en Intel-krets. Optiska enheter finns i många smaker, inklusive skrivbar enheter och Blu-ray. Ta dessa funktioner beaktas vid valet av primära skivan läsare för din enhet.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du tar bort fronten på en Compaq Presario 5000

Relaterade artiklar


 • hur avsluta en kategori 5e UTP kabel
 • den bästa hårddiskar för inspelning
 • Felsökning av en westell modem
 • uppfinningen av hålkort
 • hur man återställer GeForce 7000M
 • vista kompatibel extern backup-enheter
 • DVI-kabel information
 • hur man kan öka CPU-fläkt hastighet på en Toshiba Satellite
 • Felsökning av en extern hårddisk skriva fel
 • vad är en SCSI-och RAID-hårddisken?