Dator > hur reparera en mörk skärm på en bärbar dator

 • hur reparera en mörk skärm på en bärbar dator


 • Om din bärbara dator LCD-skärm är mörk eller mycket svagt upplyst, betyder det att din bakgrundsbelysning lampa eller inverter ombord inte fungerar. Omriktaren och bakgrundsbelysningen enheter arbetar hand i hand. Omriktaren är ett litet kretskort fäst på skärmen och ger ström till bakgrundsbelysningen. Bakgrundsbelysningen är en liten lampa inbyggd i skärmen och ger ljus till skärmen. Ett dunkelt LCD-skärm innebär att antingen omriktaren är på väg att gå dåligt eller bakgrundsbelysningen är på väg att bränna ut. Byte av varje enhet kräver att du demontera din bärbara display.

  Du behöver:
  platt skruvmejsel
  . Phillips-skruvmejsel.
  Lödkolv.
  Löd.
  Anti-statiskt armband.

  Byta omriktaren


  1.
  Stäng av din bärbara dator genom sitt nuvarande operativsystem. Koppla bort nätsladden från uttaget och sedan koppla ur alla externa enheter. Ta bort batteriet från sitt fack på undersidan av den bärbara datorn.
  2.
  Öppna displayen så långt som möjligt. Ta bort gummit skruven täcker från displayen i plast framsida med en platt skruvmejsel. Ta bort skruvarna avslöjas av skruven täcker. Ta bort displayen panelens front.
  3.
  Ta bort Phillips-skruvarna från varje sida av LCD-skärmen, säkra den inuti displayen församling. Leta omriktaren styrelsen. Omriktaren är oftast placerad inne i displayen panelens nederkant på framsidan eller baksidan av skärmen.
  4.
  Koppla loss kablarna från varje ände av omriktaren. Ta bort material säkra omriktaren på plats. Detta kan vara allt från några Phillips-skruvar till tejp. Ta bort de dåliga omriktaren från den bärbara datorn.
  5.
  Placera nya omriktaren inne i displayen. Byt ut skruvarna eller band, vid behov. Anslut strömkablarna till omriktaren.

  Byta bakgrundsbelysning


  1.
  Ta tag i övre kanten av exponerade LCD-skärmen. Luta skärmen framåt tills dess baksidan är tillgänglig. Koppla bort alla kablar från baksidan av skärmen.
  2.
  Lyft skärmen ur displayen montering, och placera den med framsidan upp på ett hårt underlag. Sätt en liten platt skruvmejsel i de små hålen längs yttre kanten av skärmen. Börja med att separera och bakstycken skärmen från varandra. Arbeta dig runt hela skärmen tills båda panelerna är separerade från varandra.
  3.
  Dra de två panelerna isär, når insidan av LCD-skärmen och dra ut bakgrundsbelysningen glödlampan. Bort den vita mössor från varje ände av bakgrundsbelysningen att avslöja kabelkontakter. Använd en lödkolv för att unsolder den kabelkontakter från varje ände av bakgrundsbelysningen. Kasta de dåliga bakgrundsbelysningen.
  4.
  Använd en lödkolv, och löd att återansluta kabelkontakter i varje ände av den nya bakgrundsbelysningen glödlampan. Låt 15 till 20 minuter för lodet att torka och härda. Byt plast vita mössor i varje ände av bakgrundsbelysningen för att dölja kabelkontakter. Placera belysningen inne i LCD-skärmen och stäng sedan upp på skärmen paneler.
  5.
  Återanslut band kablar till kontakterna på baksidan av skärmen. Placera skärmen tillbaka in i teckenfönstret. Byt skärmens fästskruvarna. Byt displayen panelens front, fästskruvar och gummi skruv täcker. Sätt tillbaka batteriet och återanslut alla kablar och enheter till den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra elektrisk skada till din laptop .

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man utför underhåll av skrivare på en HP LaserJet 9000 PCL6

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en WD extern hårddisk
 • Så här migrerar min Compaq dator till en HP
 • jämförelse av skannrar
 • hur man rullar tillbaka en drivrutin för en gateway pc tablett
 • biometriska komma åt program
 • hur formatera FAT32 flash media till NTFS
 • HP 2350 series vista problem
 • hur du kan få ett minne inuti en Eee PC
 • Lägga till en skrivare utan att vara administratör
 • min hp pavilion dv2000 laptop har ett problem att slå på