Dator > scsi typer kabel stift

 • scsi typer kabel stift


 • Du behöver:
  platt skruvmejsel

  Small Computer System Interface, eller SCSI, är en standard för anslutningar som ansluta upp till åtta enheter som en del av ett datorsystem. . Flera typer av fysiska gränssnitt finns för dessa kontakter, utvecklats under åren som en del av standarden. SCSI-kablar är interna (inuti datorn) och externa (utanför datorn) typer.

  D-Shell, yttre

  De tidigaste SCSI-standarden, har den här kontakten en D-formad "skal", eller metall gräns, omger stift. Det ger tumskruvarna för att säkra hamnar när inkopplad Normalt hade det 50 stift, men Apple kort använde en 25-stifts version, som var fysiskt identisk med en parallellport kontakt. (Om du ansluter en SCSI-kontakten till en parallellport, kan det eventuellt orsaka skada. )

  Centronics, yttre

  Uppkallad efter en gång så populära skrivare varumärke som används här kontakten, en Centronics-kontakt har två rader av 50 platta kontakter och finns i manliga och kvinnliga versioner som säkert tillsammans med tråd snaps. Centronics kontakter är också allmänt kallas SCSI-1 och Alternativ-2.

  High Density, yttre

  En tätare packade version av D-shell-kontakt, denna typ av kontakt säkrar tillsammans med fastspänning hängslen som du kan släppa genom att trycka sidorna. Den 50-stifts version är allmänt kallas SCSI-2 och "Alternativ-1", medan 68-pin versionen heter SCSI-3 och Alternativ-3.

  Mycket hög densitet, yttre

  utseendet liknar en Centronics-kontakt, har denna typ en rad med 68 platta kontakter och är betydligt smalare än andra SCSI-kontakter. Det säkrades genom tumskruvar på samma sätt som D-shell-kontakt. Det kallas också SCSI-4 och Alternativ-4.

  Regelbundna Densitet, inre

  Den inre motsvarighet till D-skal för extern anslutning, har den här kontakten två rader med 25 pinnar och säkrar att honkontakter genom "pressning , "eller friktionen mellan hankontakten skal och honkontakten skal. Det liknar anslutningar för IDE /ATA enheter, men den har fem extra stift på varje rad. Den används normalt för att ansluta hårddiskar och CD-ROM-enheter och kallas oskärmad Alternativ-2.

  hög densitet, inre

  Detta är den interna motsvarigheten till den externa hög densitet kontakt. Liksom de interna regelbundna densitet kontakten, säkrar det genom pressning. Den levereras i 50-pin och 68-stifts versioner som dess yttre motsvarighet. Dessa kallas respektive oskärmad Alternativ-1 och oskärmad Alternativ 3.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:DIY Dockningsprodukter

Relaterade artiklar


 • hur man ställer in en trådlös anslutning på en Dell D400 laptop
 • hur kopiera cd program till ett SD-kort
 • hur du uppgraderar hårddisken för Fujitsu t4215
 • administratörslösenord återhämtning i Vista
 • hur man byter avfall toner
 • hur man gör system skivor för en Toshiba Satellite M45-S355
 • hur till låsa pekplattan för en Toshiba
 • hur man rengör rullen kassetten på en Brother DCP 7020
 • min iBook startar inte med en OS9 CD
 • hur man rengör en bärbar dator dvd-spelare