Dator > hur man byter Kylfläkten på PowerBook G4

 • hur man byter Kylfläkten på PowerBook G4


 • Bärbara datorer, till exempel PowerBook G4, lägger stor påfrestning för deras fans, som har att kyla komponenter som är förpackade nära varandra. Detta innebär att fläktarna ibland paus. Ett pipande ljud är ofta en kontrollampa tecken på att något inte står rätt till med din fläkt. Du kan byta ut PowerBook fan, men det är inte lätt. Det finns många komponenter man behöver ta bort för att få tillgång till fläkten och då måste du sätta på datorn igen tillsammans

  Du behöver:. .
  667-megahertz eller mindre G4 PowerBook
  En uppsättning skruvmejslar inklusive torx skruvmejslar.
  Byte fläkt.


  1.
  Ta bort batteriet. På undersidan av den bärbara datorn, Skjut batterispärren byta till vänster, och en liten panel kommer gratis. Ta bort panelen och sedan helt enkelt lyft ut batteriet.
  2.
  Ta bort tangentbordet. Vrid skruven som finns i mitten av tangentbordet så att den är parallell med mellanslagstangenten. Det finns tre frigöringsflikarna längst upp på tangentbordet, dra dessa mot dig för att lyfta tangentbordet gratis. Tangentbordet är fortfarande ansluten med en tråd så den försiktigt åt sidan.
  3.
  Koppla bort tangentbordet tråd. Detta är en bred grön remsa. Fatta stadigt tag i plast kontakten där kabeln möter den bärbara datorn och dra rakt upp. Du kan sedan lägga tangentbordet åt sidan för senare.
  4.
  Bort RAM chip. I centrum botten av området exponeras genom att ta bort tangentbordet kommer du att se en mörkgrön eller svart avlång chip med streckkoden på den. Till vänster och höger är två växlar. Tryck på båda dessa ifrån varandra samtidigt och RAM chip kommer att dyka upp som det släpps. Lyft bara RAM ut och lägga det åt sidan. Om det finns en andra RAM-chip, sedan upprepa detta steg.
  5.
  Vänd den bärbara datorn och ta bort de sju torx (sexkantig) skruvar från undersidan av den bärbara datorn med ett av dina torx skruvmejslar.
  6.
  Skjut fall bort från dig långsamt med tummarna, försiktigt så att inte låta ärendet fångst på någonting. Sätt målet till ena sidan.
  7.
  Koppla bort hårddisken. Detta kommer att få en etikett med namn och typ och annan information. som innehåller orden "hårddisk," hårddisk "eller" hårddisk. "Det blir en brun band tråd kommer igång på den hårddisk som du behöver för att försiktigt lyfta bort från moderkortet, där det sitter.

  8.
  Ta bort hårddisken. Lossa de två torx skruvarna på vänster och lyft sedan ut enheten, som leder från den vänstra kanten.
  9.

  Ta bort den orangefärgade flatkabeln på höger sida av den bärbara datorn. Lyft försiktigt upp båda ändarna där det sitter.
  10.
  Koppla ur rosa och vit kabel. I den absoluta toppen högra sida av bärbara kommer det att finnas en regelbunden rosa och vita tråden bifogas. Dra ut det.
  11.
  Bort de två skruvarna silver torx från svart plast baren. Detta är en kort bar som körs i en topp-till-botten riktning i mitten av den bärbara datorn. Ta bort denna bar.
  12.
  Ta bort de två orangefärgade kontakterna. På den högra halvan av den bärbara datorn finns det ytterligare två orangefärgade kontakterna. Lyft bort dessa, du kan behöva skala bort all tejp som täcker dem
  13
  Ta bort stor enhet i det övre högra hörnet genom att lyfta upp den från den högra kanten. . .
  14.
  Koppla DC-in kontakten i det nedre högra. Detta kommer att ha en vit plast-kontakt med vita, gröna och röda kablarna som går in i den.
  15.
  Bort de två torx skruvarna i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta den lilla chip som dessa skruvar innehas av att lyfta uppåt och bort från dig.
  Sexton.
  Koppla ur fläkten. Du bör nu ha tillgång till den lilla sladden från din fläkt i nedre högra hörnet. Fläkten kommer att vara en liten svart låda. Dra ut kablarna.
  17.
  bort fläkten. Skruva ur de fyra torx skruvarna i varje hörn av fläkten och lyft upp och ur den bärbara datorn.
  18.
  Återmontera din bärbara dator genom att följa dessa instruktioner i omvänd, kom ihåg att byta ut gamla, trasiga fläkten med den nya.

  tips och varningar


 • aldrig på elektriska produkter som fortfarande ansluten till nätet eller är påslagna.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Hur spårar jag förlorade & stulna bärbara datorer?

Relaterade artiklar


 • min dator kommer inte att erkänna en flash-enhet
 • SONY PCG-V505: hur man byter en mini-PCI trådlöst
 • åt en acer notebook gömda partition
 • hur du ställer in en paradyne trådlöst modem
 • Hur byter jag en Compaq x1000 inverter?
 • Vilka är skillnaderna i HP bärbara serie?
 • hur man byter fläktar i en Dell Inspiron
 • hur man fixar den trådlösa anslutningen för en bärbar dator
 • Felsökning en HP 3300f Pavilion Slimline
 • hur man återställer SonicWALL TZ 180