Dator > hur man bygger en $ 200 datorn

 • hur man bygger en $ 200 datorn


 • Bygga en dator för bara $ 200 är definitivt möjligt. Det kommer dock att finnas några kompromisser. Först och främst, glöm antingen en Mac eller Windows operativsystem. Mac är endast tillgänglig (lagligt) om du faktiskt köper en Mac från en auktoriserad Apple-återförsäljare och även de billigaste versionen av Windows kommer att äta upp mer än hälften av din budget. Därför hittar du tre Linux-distributioner som nämns i Resources. För utrustning, det finns en allmän lista över vad du behöver och du måste leta upp de specifika komponenter som behövs för att bygga din dator.

  Du behöver:
  Linux-distribution
  . Moderkort (med inbyggd grafik, ljud, Wi-Fi och nätverk).
  SATA datakabel.
  SATA strömkabel.
  CPU med fläkt och CPU värme fett.
  RAM-chip (s).
  Hårddisk.
  Tangentbord.
  Mus.
  Högtalare.
  Monitor.
  Datorväska med strömförsörjningen.
  DVD-enhet.
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Öppna datorns hölje genom att lossa skruvarna på baksidan. De är oftast placerade på höger sida
  2
  Skruva i stödstiften för moderkortet. . De skulle komma med moderkortet. Nu radas upp moderkortet över hålen i stiften och skruva fast den med skruvarna som medföljer moderkortet.
  3.
  Rikta in CPU på CPU-plats. Vanligtvis finns det en pil på ett hörn av CPU och på hörnet av CPU slot att guida dig. Tryck ner den försiktigt samtidigt se till att det går hela vägen in
  4.
  Stryk på CPU fett ovanpå. Det borde komma med processorn om du köper ett kit.
  5.
  Passa CPU-fläkt över processorn och montera slot innehavare på båda sidor. Stäng sedan spaken för att hålla fläkten på plats. Nu ansluter fläktens strömmen till nätdelen port på ditt moderkort.
  6.
  Skjut hårddisken till en tom enhetsfacket. Fäst SATA-datakabeln till moderkortet och hårddisken och sedan bifoga en SATA strömkabel från strömförsörjningen till hårddisken. Gör samma sak med DVD-enheten.
  7.
  Kontrollera om det finns fronten mot USB-portar i ditt ärende. Om det finns, bör du sätta dessa kablar till USB-porten på ditt moderkort, kolla moderkortet manual för att ta reda på var det är.
  8.
  avsluta ärendet. Bifoga din bildskärm, tangentbord, mus och högtalare. Du bör också fästa strömkabeln.
  9.
  Slå på datorn och sätt i CD eller DVD med din Linux-distribution. Följ instruktionerna på skärmen.

  Tips och varningar


 • Nyckeln till att din dator så billigt är shopping runt och återanvända delar du redan har. Fick en gammal CRT-skärm sitter runt? Använd den istället för att investera i en ny. När det gäller skärmen, högtalare, mus och tangentbord kan du använda begagnad utrustning. Även en fem år gammal bildskärm, förutsatt att den fungerar korrekt, bör räcka för att surfa på webben och titta på enstaka video på Hulu. Försök att köpa så utbyggbara ett moderkort som du kan. Detta låter dig expandera senare vid behov.
 • När du bygger din dator, se till att jorda dig genom att vidröra en del av ditt ärende innan du hanterar alla delar som går in. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka statisk elektricitet skada på känsliga delar.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man byter en bärbar hårddisk med en SSD

Relaterade artiklar


 • hur man rengör datorer Apple laptop
 • hur man bränner en DVD till ett SD-kort
 • Hur du ställer videominne från RAM-minne
 • Compaq Presario 7478 specifikationer
 • hur man byter processor på Eee PC 701
 • Asus MyPal A626 specifikationer
 • hur man uppgraderar ett kort TV-tuner på en HP slimline
 • Hur du tar en skiva bedömning
 • hur man återställer HP-skrivare vid användning av generiska kassett
 • hur man återställer filer i ett låst extern hårddisk