Dator > minnesuppgraderingar för P4 moderkort

 • minnesuppgraderingar för P4 moderkort


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  resultatet av några dator beror på minnet storleken på RAM-minne och processorn klockfrekvens. Med utvecklingen av datorteknik, ny programvara och applikationer kräver mycket minne för att köra effektivt. Detta kommer att påverkas av den hastighet med vilken processorn utför. Olika P4 moderkort som finns på marknaden är för närvarande kompatibla med särskilda processorer och RAM, och vilken typ av moderkort som används kommer att diktera maximala minnesstorleken som ska installeras.

  Minne

  Moderkort tillverkare använder olika teknik att utforma deras kretsar, men behålla FCC-riktlinjerna om kompatibilitet. Pentium 4-processorer är i stort sett stöds av moderna moderkort som Intel Corp moderkort, Mercury moderkort och Dell moderkort bland andra. Jetway P4MFM VIA P4M266 Socket 478 mATX moderkort drivs av VIA P4M266 + VT8233A chipsets med funktioner som stödjer Pentium 4-processorer med 400 MHz buss hastigheter och upp till 2 GB minne, 184-pin DDR200/266 RAM. Detta P4 moderkort har tillräckligt expansionsplatser för att uppgradera minnet och andra perifera devices. Intel D845GERG2 Socket 478 mATX moderkort är bara utan ett exempel på den expansiva Intel serien moderkort stödjer P4 processorer med Intel 845GE chipset som kan rymma upp till 2 GB minne DDR333/266 . Dell 0WG864 Pentium 4 Socket 775 LGA ATX moderkort dimensionen Core 2 kan stödja processorer som Intel Pentium 4, Pentium D och Intel Core 2 Duo, som har klockfrekvens på upp till 1066MHz tillräckligt hög för att köra operativsystem som Windows 7 och Vista. Asus M4A89GTD Pro Desktop Moderkort Socket AM3 PGA-941 --- 2600 använder AMD Chipset ATX stödjer AMD AM3 multi-core Pentium 4-processorer med unika L3-cache och ger bättre över-överklockning kapacitet med mindre energiförbrukning. Detta moderkort har dual-channel DDR3-minne med hög klockning frekvenser.

  Processorer

  Att ha rätt moderkort som kan stödja stora installation av minne, är det då nödvändigt att välja en processor som kan tillåta en stor minnesmodul ska installeras . Tro Wempen, biträdande instruktör vid Indiana University Purdue University i Indianapolis, säger att 64-bitars processor, Core 2 Duo, Pentium D, Xeon, Pentium 4 och 32-bitars processorer, Core Duo, Pentium 4 och Xeon har en klocka frekvens på mellan 1,4 och 3,8 GHz alla kan stödja en minneskapacitet på upp till 64 GB. Den begränsande faktorn skulle vara den typ av moderkort används.

  Memory Val

  En match mellan ditt minne typ, hastighet av moderkortet och processorn är nödvändig. Ju större minne desto bättre eftersom aktiva program och spel kommer kräver mindre tid för RAM för att läsa eller skriva till de viktigaste hårddisken. De standardiserade minne storlekarna är 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB och 4GB moduler, och de flesta moderkort har tre eller fyra minnesplatser som håller minneskort. Det finns dock en rekommenderad minsta och största minne notering som kan installeras i en dator, beroende på operativsystemet.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Compaq Presario R3000 minne specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka storleken på ett SD-kort
 • hur blu-ray verk
 • hur man gör hemmagjord termiska fettet
 • skrivare kompatibel med Windows 95
 • hur man byter en Jetdirect-kort i en hp 4200
 • hur du ställer in en USB till seriell omvandlare
 • hur man byter en överföringsrulle
 • funktioner i små stationära datorer
 • Inaktivera dubbelsidig utskrift i en hp 8150
 • kriminaltekniska verktyg för SCSI-enheter