Dator > hårdvarukraven för en brandvägg

 • hårdvarukraven för en brandvägg


 • Brandväggar skyddar datorn från obehörig åtkomst när du är ansluten till Internet. Både hårdvara och mjukvara brandväggar granska anslutningar och genom att tillämpa en uppsättning konfigurerbara regler, neka eller tillåta anslutningen. Den hårdvara som krävs för att en brandvägg finns som en särskild enhet, men en tillförlitlig säker brandvägg skapas från grundläggande PC-hårdvara.

  Chassi

  brandväggsenhet chassi är utformade för att passa inuti en dator rack, men du kan använda en extra dator fall till hus brandväggens komponenter. Fallet måste vara kompatibla med det valda moderkortet och har tillräckligt med plats för nätverkskort.

  Moderkort

  Moderkortet måste passa i chassit, har minst två platser för nätverkskort och har en inbyggd video kort. Med hög-specifikation PCI (Peripheral Component Interconnect) adaptrar grafikkortet rekommenderas inte, eftersom dessa producera mer värme och de grundläggande funktioner som krävs för att driva brandvägg garanterar inte dem. Moderkortet bör köra på 133Mhz på minimum. Använda gamla moderkort ökar möjligheten till hårdvarufel, så det är alltid rekommenderat att använda de nyaste moderkortet möjligt.

  Nätverkskort

  En brandvägg kräver minst två nätverkskort. Ett kort används på inre sidan av nätverket som datorn är ansluten till, den andra används på osäkrade yttre sidan av det nätverk som ansluts till Internet. Kort med 100 Mbit /s genomströmningen är godtagbara för användning i en brandvägg. Även om inte avgörande, det är tillrådligt att använda samma kort för att underlätta installationen.

  Memory

  Minimikravet för minnet är 512 MB för en brandvägg att utföra grundläggande portblockering. Portar ger en kommunikation "tunnel" och tillgång till dessa kontrolleras av brandväggen. Om du vill att din brandvägg för att utföra mer avancerade funktioner, t. ex. filtrering av innehållet på webbplatser, bör mer minne läggas till.

  Hårddisk

  Brandvägg hårddiskar kan användas för att lagra stockar som försöker spela intrång och nätanvändning . De driver också det valda operativsystemet och brandvägg. En 40GB hårddisk är tillräcklig för en grundläggande brandvägg, men med två hårddiskar ger en extra nivå av feltolerans om man skulle misslyckas. Båda diskar bör inrättas som en spegel (identiska data registreras på båda hårddiskarna samtidigt). Ska man misslyckas, kan den andra användas för att återställa data och minska antalet driftstopp

  Kylning

  Din brandvägg måste på hela tiden när du är ansluten till Internet. Det är normal praxis i kommersiella miljöer, för en brandvägg för att vara kvar på 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Tillhandahålla lämplig kylning för de inre komponenterna är nödvändigt att undvika hårdvarufel. En extra kylfläkt bör läggas till att komplettera befintliga kylsystemet i chassit.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur arkivet & log backup

Relaterade artiklar


 • HP C6300 utskriftsalternativ
 • min PowerBook G4 kommer inte att erkänna en ny enhet
 • hur man konfigurerar en ljudenhet på datorn
 • hur man kan jämföra CF-kort
 • hur du matar in hd till en dator
 • hur man rengör en Microsoft Optical Mouse 3000
 • hur man konfigurerar en Microsoft-tangentbord
 • dell D630 latitud laptop specifikationer
 • hur du uppgraderar HP Pavilion zv5000 RAM
 • hur kopiera cd program till ett SD-kort