Dator > instruktioner om hur du ställer in en bärbar dator

 • instruktioner om hur du ställer in en bärbar dator


 • Bärbara datorer, som ibland kallas anteckningsböcker, kombinerar kraften av stationära datorer med bärbarhet och bekvämlighet som en portfölj. Setup varierar något, beroende på tillverkare, men de grundläggande stegen för alla bärbara datorer. Sällan kommer du att behöva mer än en halvtimme från det att du öppnar lådan innan du är redo att använda din bärbara dator. Se bara till att ha tillverkarens bruksanvisning till hands för eventuella avvikelser från grundinställningen förfaranden. De flesta bärbara datorer har de inledande programmen på hårddisken, så inte panik om ingen setup-skivor medföljer din bärbara dator.

  Du behöver:
  Laptop
  . Nätsladd (vanligtvis i två delar).
  Batteri.
  Setup skivorna (om sådana ingår).
  Tillverkare handboken.

  Grundläggande inställningar


  1.
  Steg 1. På botten av den bärbara datorn hittar den flyttbara pjäs som täcker batteriet. Öppna den och sätt i batteriet och sätt tillbaka locket, se till att det är ordentligt stängd.
  2.
  Steg 2. Placering av datorn på en fast, plan yta lokalisera strömbrytaren (oftast strax över eller strax under tangentbordet). Strömbrytaren ser ut som en O med ett hål i toppen där en kort vertikal linje passerar. Tryck en gång. Din bärbara dator kommer beging att starta.
  3.
  Steg 3. Bli medlem i två bitar av nätsladden. Stycket som ansluts till din bärbara dator slutar i en skrymmande låda. Stycket som ansluts till väggen eluttaget slutar i en platt-mottagare som ansluts till lådan. Anslut den mottagande änden av väggen sladden till slutet av lådan på datorn sladden.
  4.
  Steg 4. Anslut nätsladden till datorn innan du ansluter den till eluttaget. Mottagaren port för kabeln kommer att ligga på sidan eller baksidan av din bärbara dator.
  5.
  Steg 5. Anslut den andra änden av sladden i vägguttaget. Din laptop skärmen kommer att lysa när du har kopplat in den och det får ström.
  6.
  Steg 6. Följ instruktionerna på datorskärmen för att slutföra installationen. Om skivorna har ingått som en del av installationen, har dem redo att sätta in hårddisken hamnen vid sidan av den bärbara datorn när du tillfrågas.

  Tips och varningar


 • Batteriet som följer med din bärbara dator bör ha tillräckligt med kraft så att du kan slutföra installationen. Men för att undvika avbrott i installationen, är det lämpligt att ansluta datorn till en strömkälla innan du börjar initiering av program. Om du använder din bärbara dator på ett enda ställe under långa perioder kan det vara klokt att få en kylning pad att sätta på den. Bärbara datorer kan alstra värme som sätter stress på känsliga kretsar integreras i dem. Dessa kuddar finns på lågprisbutiker institution eller på nätet för mellan $ 15 till $ 45.
 • flesta bärbara datorer kommer nu med en mängd program som inte är nödvändiga för att köra datorn, men finns erbjudanden från tillverkarna marknadsföringspartners. Dessa program kan vara roligt, men de kan också äta upp en massa hårddiskutrymme. När du har din bärbara dator upp, kanske du vill kolla utrymme på hårddisken och avinstallera program som du inte kommer att använda. Vad du borde verkligen ha är ett operativsystem och en bra brandvägg /anti-virus program.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur reparera en musmatta på en Acer Aspire

Relaterade artiklar


 • hur man begränsa tillgången användare internet på Windows Server 2003 Standard Edition
 • hur man skyddar en Micro SD-kort
 • foto skrivare kompatibel med vista 64x
 • DOS-kompatibla skrivare
 • hur du ställer in en dator för 5.1-surroundljud med Windows Vista
 • hur du tar bort tangentbordet från Dell XPS M1330
 • Lägga till en skrivare till ett nätverk med Windows
 • Pavilion specifikationer
 • hur du ställer in Small Business Server 2008
 • hur till vända på wifi växla Dell Inspiron 5150