Dator > hur man byter en Ethernet-kontakt

 • hur man byter en Ethernet-kontakt


 • Ersätt en Ethernet-kontakten genom att klippa bort det en tum från kontakten, strippa trådarna tillbaka, och pressning den nya plug på plats. Detta är ofta ett enkelt botemedel för anslutningsproblem med äldre ledningar som är dåligt avslutats eller har mycket slitage. Det är en vanlig metod att ersätta en Ethernet-kontakten när kablarna är dragna genom väggar eller tak och kan inte vara lätt ersättas. Det finns två grundläggande typer av Ethernet-pluggar, rak för att ansluta en dator till en hubb eller switch, och crossover för att ansluta två datorer eller hubbar /switchar tillsammans.

  Du behöver:
  avbitartång
  . Nätverkskabel strippa.
  Ethernet hankontakt.
  Ethernet presstången.

  Byta Plug


  1.
  Skär den befintliga kontakten hem åtminstone en tum från slutet av kabeln för att undvika med svaga eller skadade ledare.
  2.
  Skala av isoleringen från slutet av kabeln med en strippa nätverkskabel utformade för ändamålet och för att få rätt mängd utsatta kabel. Alternativt band lagom isolering från nätkabeln för att exponera ungefär en halv tum av de inre ledarna, men ta inte bort isoleringen från de enskilda ledarna.
  3.
  Räta ut ledarna och lägg dem platt sida vid sida i samma ordning som de kommer att gå till Ethernet-hankontakt. Referens kontakten som bara var avskuret för att fastställa befintliga färgkodning eller använder färgkoder standarder som nämns i denna artikel, om att ersätta båda ändar av en kabel eller bygga en kabel från början.
  4.

  Trimma ändarna av ledare så att de alla är lika långa när liggande sida vid sida i den ordning de kommer att installeras i. Sätt ledarna som grupp till Ethernet hankontakten så att varje ledare glider hela vägen i sitt spår i kontakten och färgerna är uppradade i önskad ordning. Den yttre isolering av kabeln bör också införas i kontakten för att skårade på plats när anslutningen är klar. Om ledarna inte når toppen på kontakten eller den yttre isolering kommer inte att krymppassats inne i kontakten i kabeln bör tas bort och putsas för att passa före pressning.
  5.
  Crimp fast kontaktdonen på änden av kabeln med hjälp av pressverktyg och inspektera det färdiga sammanhang tillhandahålla ledarna är alla sittande helt i slutet av kontakten och att isoleringen av manteln är krymppassats i uttaget för en fast förbindelse. Dra i kabeln och kontakten för att testa anslutningen för en stabil pressning och om det finns några problem med anslutningen helt enkelt skära av den här kontakten och börja om.

  Färgkodning standard anslutningar


  1 .
  Anslut Vit /Orange ledare till stift 1 på kontakten. Anslut Orange ledaren till stift 2 i kontakten.
  2.
  Anslut Vit /grön ledare till stift 3 i kontakten. Anslut BLÅ ledare till stift 4 på kontakten.
  3.
  Anslut Vit /blå ledaren till stift 5 i kontakten. Anslut den gröna ledaren till stift 6 på kontakten.
  4.
  Anslut vit /brun ledare till stift 7 i kontakten. Anslut brun ledare till stift 8 i kontakten.

  Färgkodning Crossover Anslutningar


  1.
  Anslut Vit /grön ledare till stift 1 på kontakten. Anslut den gröna ledaren till stift 2 i kontakten.
  2.
  Anslut Vit /Orange ledare till stift 3 av kontakten. Anslut BLÅ ledare till stift 4 på kontakten.
  3.
  Anslut Vit /blå ledaren till stift 5 i kontakten. Anslut Orange ledaren att stift 6 på kontakten.
  4.
  Anslut Vit /brun ledare till stift 7 av kontakten. Anslut brun ledare till stift 8 i kontakten.

  Tips och varningar


 • En Kabeltestare kan utföra en analys av kabeln för att avgöra om kontakten ska ersättas eller för att testa den nya anslutningen. Om kabeln är synlig i hela sin längd kan det vara mycket lättare att byta hela kabeln istället för pressning nya ändarna på det befintliga. Köp ett paket av flera kontakter Ethernet manliga istället för bara en eller två som det är vanligt att ha att försöka denna åtgärd flera gånger när först lära hur korrekt att göra anslutningen. Det finns flera färgkodning normer, men de mest populära är EIA /TIA 568B standard visas här. De särskilda färger som används är inte lika viktigt som att ansluta stiften i rätt ordning.
 • Koppla båda ändar av en kabel före styckning det eller falsning slutar på den för att förhindra skadliga nätutrustning. Aldrig skarva två eller flera linor tillsammans för att öka längden på kabeln så att anslutningen kommer att medföra en signal förlust och kommunikationsfrågor kommer sannolikt.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:symptom på en dålig logikkortet

Relaterade artiklar


 • Felsökning av eMachines persondatorer
 • ominstallation av Asus Eee på OS
 • hur man ställer in en trådlös D-Link router
 • hur man fixar en bärbar hårddisk
 • hur man startar en oki b6200
 • hur man bygger en bättre pc
 • biometriska kännetecken skriva
 • hur du återställer partitionen filer
 • Hur felsöker jag en orange ljus på en gateway skärmen?
 • hur man öppnar SONY PCG notebook modell-962a