Dator > hur du gör din egen kretskort på din dator

 • hur du gör din egen kretskort på din dator


 • Elektronisk hobby göra egna kretskort hemma för att bygga allt från skinka radioapparater till robotar. De kan bygga sin dröm rigg från grunden genom att göra kretskort mönster direkt på sin dator. Ett kretskort består av ett lager av isoleringsmaterial med en tunn beläggning av koppar på ena där kretskonstruktion är etsade i koppar. Efter kretskortet är gjord kan de lägga till sin egen elektroniska komponenter

  Du behöver:. .
  Computer
  Laserskrivare.
  Fin stålull.
  Kopparklädda kretskort.
  Glättat fotopapper.
  Maskeringstejp.
  Kläder järn.
  Skål med varmt tvålvatten.
  Etch resistenta penna.
  Järnklorid etsning lösning.
  Gummihandskar.
  Säkerhet tång.
  Borra med 1-mm borr.


  1.
  Designa din egen krets, eller hitta en i en elektronikaffär tidning eller på Internet. Det finns många motiv finns för personligt bruk. Rita sedan kretsen design i ett CAD-program (Computer Assisted Ritning) eller i någon standard ritprogram, t. ex. Paint i Windows. Circuit konstruktioner är vanligtvis består av ett antal konkreta samband linjer, tillsammans med små cirklar där elektroniska komponenter är knutna till styrelsen. Se bilden ovan för ett exempel.
  2.
  Kontrollera layout noga efter ritning det och göra nödvändiga justeringar i schemat. Innan du skickar bilden till laserskrivare, ställa ut parametrar som "spegelbild" eller "Vänd vågrätt. " En omvänd bild är nödvändigt för den schematiska inriktningen kommer att vara korrekt när den överförs till kretskort. Konsultera laserskrivare bruksanvisningen för mer information om att vända ut bilden.
  3.
  Skriv ut designen på blankt fotopapper. Rengör koppar yta kretskort med fin stålull så den är fri från damm och fingeravtryck. Sedan tejpa fotopapper för koppar med den blanka sidan nedåt. Hetta upp strykjärn till sin varmaste inställningen. Använd en strykbräda eller täcka hård och plan yta med en hopvikt badlakan för strykning processen. Överföra designen till kopparytan genom att trycka järnet mot kretskortet med en hel del press, men minimal rörelse. Värme och tryck behövs för en bättre överföring så platser inte missas. Tryck på järn för ungefär 4 till 6 minuter. Lägg sedan kretskortet i varmt vatten i tjugo minuter och låt det lösas upp.
  4.
  Ta bort överblivna papper från kretskortet och skölj under kallt kranvatten. Tryck upp någon krets rader som inte överföra ordentligt med en fin-tip etch-resistenta penna. Etsa styrelsen genom att tappa den försiktigt i en behållare av järnklorid etsning lösning efter lösning s bruksanvisning för korrekt hantering riktningar och för lång hålltid.
  5.
  bort kretskortet från etsningsmedel använda gummihandskar och tänger säkerhet. Rör inte etsning lösningen, och undvika att få det på kläder. Skölj brädan under kallt vatten och torka i styrelsen, sedan borra 1-mm hål i brädan där den elektroniska komponenten leder skall bifogas.

  Tips och varningar


 • Koppar oxiderar snabbare, så skrubba styrelsen en gång med fin stålull precis innan löda komponenter till styrelsen.
 • Spray kretskortet med på ett tunt lager polyuretan lack efter lödning av komponenter till ombord för att ge lite av isolering mot herrelösa ledningar snuddar styrelsen.
 • Som med alla farliga kemiska, hantera järnklorid etsning vätska med omsorg och endast efter fullständigt läst bruksanvisningen.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man tråd en dator fläkt till ett batteri

Relaterade artiklar


 • Hur kopierar jag data från en IBM-san disk utan vgda?
 • hur man använder en afudos BIOS-uppdatering
 • Toshiba 1735 specifikationer
 • hur du kan få en virtuell maskin på en flash-enhet
 • min sata hårddisk är långsam
 • hur man uppgraderar ett grafikkort på en Toshiba M55
 • hur man kopierar en DVD till ett USB-minne
 • hur du fyller på program i en Asus Eee PC 1000HE
 • dell D600 moderkort specifikationer
 • hur du ställer in satellit laptop skärmar