Dator > som datorer använder G84 eller G86?

 • som datorer använder G84 eller G86?


 • Nvidia G84 och G86 chips används ofta i dator video-kretsen, inklusive grafikkort, moderkort stationära och bärbara datorer. . I vissa konfigurationer orsakade dessa marker komponentfel på grund av överskottsvärme. De särskilda sats av G84 och G86 marker användes i 4 märken, och eventuellt andra bärbara datorer också. Den tvivelaktiga marker producerades under 2008, och är inte ett problem på nyare maskiner.

  Dell datorer

  Dell producerar flera rader av datorer som innehåller chips. Problem rapporterades om Dell Inspiron bärbara datorer, Dell Mini 9 netbooks, XPS maskiner och andra vid tidpunkten för problemet. Maskiner som produceras efter det att problemet hade identifierats ingår en BIOS lösning att ökad fläkt aktivitet för att minimera överhettning oro. Inte alla maskiner produceras med G84 eller G86 chips var felaktig, och problemet tros vara begränsad till ett parti flis produceras snarare än utformningen av chipet i sig.

  Hewlitt Packard

  Hewlitt Packard är en annan företag som tillverkar bärbara datorer använder G84 eller G86 chips. BIOS lösningen fungerar lika bra med HP bärbara datorer, och har varit med på alla bärbara datorer som tillverkats av företaget sedan slutet av 2008. Totalt sett så många som 34 eller fler bärbara versioner och modeller kan ha påverkats, inklusive HP DV6000 och dv9000.

  Asus Bärbara datorer

  Asus bärbara datorer är den tredje vanligaste användaren av G84 och G86 chips. De har använt fartyg på C90S, den P6TD och 7900GS bland annat. Kom ihåg att den felaktiga fartygen produceras mer än 2 år sedan, och en BIOS-korrigering kort därefter. Datorer producerats sedan dess har omfattat samma marker utan att problemet med överhettning.

  MacBook

  I Apple världen, kan MacBook Pro-maskiner innehåller G84 eller G86 chips. Endast ett fåtal fall av MacBook Pro med felaktiga chips har rapporterats sedan den defekta chips identifierades. Apple har inte offentligt identifierat några problem i samband med chips, även om de erkänner att använda i dem i vissa modeller av MacBook Pro.

  Andra beslutsfattare

  Nvidia har medgett att flisen levereras till ett antal datortillverkare, men Företaget har varit långsamma med att meddela vilka. Till en början var problemet tros vara begränsad till Dell maskiner, men det spred sig senare till HP, Asus, Apple och några andra företag som Compaq. Den goda nyheten för alla är att även om markerna används i din laptop, finns det inte längre något problem att oroa sig för.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man återuppliva en skadad flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Sony vaio fall skrivbordet
 • Hur du kopierar videokamera DVD-skivor på en Dell-dator
 • förteckning över PCI-enheter
 • hur du uppdaterar Bluetooth-programvara
 • hur man ställer in Brother MFC-6490CW skrivaren som en delad skrivare
 • Toshiba Satellite A200-28m specifikationer
 • hur man tråd en laptop skärm och använda den som bildskärm
 • hur att reparera Mac PowerBook bakgrundsbelysning
 • hur man rensar en 240C bläckstråleskrivare hamn
 • bladserver strömförsörjningskrav