Dator > skillnaderna i SDHC-kort hastigheter

 • skillnaderna i SDHC-kort hastigheter


 • Secure Digital High Capacity-eller SDHC är en standard som används för digital lagring kort. Den bygger på tidigare SD standarden, men använder ett annat system för att organisera data som lagrats på korten. Detta ökar den maximala stöd storlek från 4 GB till 32 GB, men i teorin tillverkare kunde producera ett kort hålla så mycket som 2048GB (om än på ett oöverkomligt hög kostnad). Det finns flera sätt att mäta överföringshastighet av ett SDHC-kort, som kan orsaka förvirring vid jämförelse av olika kort.

  Speed Class Rating

  Detta är den officiella Hastighetsgraderingssystemet av SD Association, organisationen bakom SDHC-standarden. Systemet lägger korten i en av fyra klasser, så kallade klass 2, klass 4, klass 6 och klass 10. Antalet i varje klass motsvarar en hastighet i MB /s och medför att kortet konsekvent kan uppnå denna hastighet med bibehållen skriva till ett kort som är splittrad. Detta innebär att två kort, ett skriftligt 2. 01MB /s och en skriva på 3. 99MB /s skulle båda falla i klass 2.

  Som en grov riktlinje, klass 2 kort bör arbeta tillräckligt snabbt för att spela in standard definition video när det händer, medan klasserna 4 och uppåt kan klara av olika typer av högupplöst video.

  x betyg

  Detta är ett separat klassificeringssystem som härrör från cd-romskivor. Det fungerar i enheter av 1. 2Mbit /s, vilket innebär en 10x kort kan skriva data på 12Mbit /s. Grunden för denna enhet är att en 1x-enhet kan spela in en minut av cd-audio innehåll i en minut, en 2x-enhet kan spela in en minut av cd-audio innehåll i 30 sekunder, och så vidare. Eftersom x enhet uttrycks i Mbit /s istället för MB /s, måste x betyg delas med åtta för att hitta motsvarande betyg hastighet klass. Detta innebär klasserna 2, 4, 6 och 10 motsvarar 12x, 26x, 40x och 66x respektive. I praktiken SD Speed Class rating är inte direkt jämförbara med x betyg. Detta beror på att x riskklassificeringssystem möjligt för tillverkare att lista de högsta möjliga hastighet snarare än en varaktig siffra. Tillverkarna kan också lista läshastigheten snarare än skrivhastigheten om detta är snabbare.

  Tillverkare betyg

  Trots att det finns begränsningar för användning av det särskilda symboler av SD Association betyg Speed Class, kan tillverkare lista helt enkelt en enkel hastighet i sin marknadsföring. Konsumenterna måste ta dessa siffror i sitt sammanhang av tre skäl. En är att, som med x betyg, kan en tillverkare vara notering maximalt uppnåelig hastighet snarare än ihållande hastighet. En annan är att tillverkaren får en uppräkning av en läshastighet och själva skrivandet hastigheten kan bli lägre. En tredje punkt att se upp för är att vissa tillverkare kommer att lista hastigheter bygger på en sekventiell data, som endast återspeglar hastigheten tillgängliga första gången en kort används, eller efter att den har helt defragmenterad, snarare än den hastighet som kommer att gälla i vanliga användning.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:professionella pc reparationsverktyg

Relaterade artiklar


 • hur man automatiskt starta ett program på en flash-enhet
 • hur man öppnar en Sony Vaio dator
 • hur till låsa upp ett tangentbord Toshiba laptop
 • hur du ändrar en asus tangentbord
 • hur man uppgraderar till en större hårddisk
 • biometriska kännetecken skriva
 • hur man dra med en laptop
 • Lenovo l222 panel typer
 • hur man kan se om en enhet är upptagen
 • hur man rengör pcb styrelser