Dator > professionella pc reparationsverktyg

 • professionella pc reparationsverktyg


 • Dator yrkesmän använder en rad olika verktyg, både enkla och högteknologiska, att göra tester och reparationer. Grundläggande PC-verktyg kit kommer med åtminstone några Philips-huvud och platt-head skruvdragare, grabber verktyg, och oftast ett par plast pincetter. Men proffsen även använda elektronik, såsom multitesters, för att testa spänning som löper genom olika delar av datorn.

  Skruvdragare

  Philips-head skruvdragare är de vanligaste verktyg när man arbetar på PC hårdvara. Vissa dator fall kräva användning av en Philips-head bara att öppna dem, och väl inne i datorn, finns många delar hålls nere med Philips-skruvar: hårddiskar, optiska enheter, moderkortet och alla expansionskort. När man arbetar på datorer, är det bäst att använda skruvmejslar med icke-magnetiskt tips. Bärbara datorer kräver små, "precision" Philips-head skruvdragare. Professionell PC Techs använder ofta små elektriska skruvdragare när man arbetar på flera maskiner.

  Grabber

  Den tekniska termen för denna enkla enheten är en "tre stift delar apportör. "Eftersom användning av magnetiska spets skruvmejslar inuti datorn fall är inte att rekommendera, är det vanligt att skruvarna för att falla ner i en fallet. " Grabber "verktyg, som det dagligt tal kallas, används för att fiska skruvar ut utan krav på PC-tekniker att hålla sina händer runt alla datorns delar. Grabber ser lite ut som en spruta, oftast är av gul plast, och har tre stift inuti som sträcker sig när grabber topp tryckas ned. Släpp toppen gör stiften tillbaka runt skruv, skärpa sitt grepp.

  Antistatiskt Armband

  En anti-statisk armband radbryts runt PC-tekniker handled. En sladd ansluten till armband klipp på någon metall del av en datorväska. Att vara ansluten till fall på detta sätt utjämnar spänningen mellan dig och datorn, enligt "Köksbord Computers" hemsida. Eftersom kretskorten i din dator är känsliga för statisk elektricitet, sparar användningen av detta verktyg datorer från att bli oanvändbara. Antistatisk mattor är också tillgängliga för att ge extra skydd mellan en dator och skrivbord eller bord.

  Multitester

  "The A + certifiering och PC Repair Handbook" kallar detta objekt "väsentliga. " Denna enhet används att testa spänning, resistans och andra elektriska egenskaper. Multitesters används ofta för att testa en dators nätaggregat, eftersom en sviktande nätaggregat kommer att göra skada på moderkortet också. En PC-tekniker använder sig av en voltmeter eller ATX nätaggregat testare i stället för en multitester, men en multitester är det mest flexibla verktyget av de tre.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:PC bygga verktyg

Relaterade artiklar


 • lagringskapacitet flashminneskort
 • HP Deskjet d1455 kommer inte att installera programvara
 • HP-skrivare frågor
 • hur man använder en bärbar dator kabellås
 • dell D600 startar inte
 • vad är DDR333?
 • hur du använder din gamla bärbara dator som en sekundär bildskärm
 • laptop skärm repor
 • hur man sätter U3 på en enhet
 • hur du ansluter Microsoft Bluetooth till en bärbar dator och mus