Dator > min dator kommer inte att erkänna min andra hårddisk

 • min dator kommer inte att erkänna min andra hårddisk


 • Så länge din sekundära hårddisk är rätt konfigurerad och ansluten till både moderkortet och datorns nätaggregat, sedan Basic Input /Output System (BIOS) kommer att autodetektera det. Men BIOS inte kan autodetektera en död hårddisk. Denna information minskar ner din felsökning uppgifter till kabel-checking. För de flesta moderna datorer, är detta lika enkelt som att se allt är inkopplad Om din dator är äldre och använder Integrated Drive Electronics (IDE) diskar, inte bara då kabel-kontroll blir svårt.
  1.
  Starta om datorn och tryck på SETUP-tangenten innan Windows startar. På SETUP-tangenten är typiskt "Esc" eller någon av funktionstangenterna. Vänta BIOS för att läsa och leta efter två hårddiskar i hårdvaran listan som visas. Om din andra enheten inte visas alls inifrån Windows, då det sannolikt inte kommer att visas i BIOS heller. Stäng av datorn och koppla bort den från väggen.
  2.
  Öppna upp datorn och leta efter hårddiskar. Hårddiskar är oftast inrymda i en metall "bur" ligger mot datorns framsida och under optiska enheter. Kolla baksidan av hårddisken. Det ska finnas två kablar som är anslutna till baksidan. Om du hittar någon anslutna kablar, eller bara en, hitta kablar som matchar den primära enheten kablar och sätt tillbaka dem till baksidan av din andra hårddisk. Om du inte hittar båda anslutna kablar, ta bort och sätt tillbaka dem, ifall de var felaktigt bifogas.
  3.
  Reda på om din dator använder Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hårddiskar eller Om enheterna är Integrated Drive Electronics (IDE). Uppgifterna kabel på en SATA-enhet är ungefär 1/4-tums bred och oftast röd i färgen. En IDE-disk använder en 2-tums bred kabel, oftast grå i färgen. Om dina diskar är IDE, är det möjligt hårddiskarna använder felaktiga jumper inställningar.
  4.
  Rätt bygeln inställningarna på IDE-enheter, om någon sådan finns. Olika hårddisk märken använder sina egna hoppare system, så läs bygeln diagrammet på hårddiskens etikett. För två IDE-enheter att dela en kabel, den enhet ansluten till slutet av kabeln krävs en "Master"-inställningen, och nästa kör ner på kabeln krävs en "slav"-inställningen. När varje enhet använder sin egen kabel, måste du ställa dem båda att "master". För att ändra inställningen, dra bygeln stänga av de två stiften är det redan täcker och ansluta den till rätt stift, vilket framgår av diagrammet på enheten.
  5.
  Kontrollera att -datakabel ansluten till din sekundära hårddisk är ansluten till moderkortet. Om kabeln inte är ansluten, fast den på moderkortet i en kompatibel uttag. Detta uttag ligger intill den dit din primära enheten är ansluten.
  6.
  ansluter datorn till väggen och slå på den. Starta i BIOS och leta efter din sekundära enheten i hårdvaran listan. Denna gång om datorn fortfarande inte se den sekundära hårddisken, det finns en chans att den är död. Kontrollera kablarna en gång till, men om det inte fungerar, ta ut enheten och ersätta den med en ny.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du designa din egen dator ärende online

Relaterade artiklar


 • Felsökning omstart av Compaq Presario 5000
 • hur komma åt en dator efter anslutning till en router
 • specifikationer för OptiPlex GX 240
 • HP B9180 specifikationer
 • hur man kan jämföra dataservrar
 • hur man återställer en Epson cx1500
 • hur säkra USB-minnen
 • hur man kopiera DVD-skivor som är stor i storlek på en Mac
 • hur du kan uppgradera min hp ipaq
 • hur man ansluter en TV-mottagare till din PC