Dator > hur man uppgraderar en AMD Sempron 2800

 • hur man uppgraderar en AMD Sempron 2800


 • Techware Labs rapporterar att Advanced Micro Devices släppt sin Sempron 2800 2004 för att konkurrera med Intels Celeron D processor. Sedan dess release, har AMD förändrat 2800 design vara förenliga med en ny generation av moderkort uttag. Således skiljer installation förfaranden beroende på vilken sockel din 2800 kräver. Det är viktigt att du bestämmer din socket typ innan de köper en ny processor för att undvika kompatibilitetsproblem

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.
  Antistatarmband.


  1.
  Besök länken i den här artikeln resurs avsnitt. Den leder till en webbplats som erbjuder ett gratis program som identifierar ditt moderkort. Ladda ner detta program och följ anvisningarna för att installera och köra det. Detta är ett nödvändigt steg som PC vanligtvis inte kommer med programvara som visar moderkortet modell.
  2.
  I programmets huvudfönster, klicka på "CPU" och anteckna din socket typ I fältet "paket. " Detta kommer att vara antingen socket 462 (även kallade "socket A") eller Socket 754, enligt CPU World. Klicka sedan på "moderkort" och notera ditt moderkorts märke och modell.
  3.
  Gå till ditt moderkort tillverkarens webbplats och köra en sökning för processorer som är kompatibla med ditt moderkort. Kontakta tillverkaren för instruktioner om sin webbplats inte erbjuder ett alternativ kompatibilitet sökning. Köp en processor är kompatibel med din styrelse.
  4.
  Stäng av datorn, koppla ur den och ta bort alla kablar och kringutrustning. Skruva din sida serviceluckan och ta bort den. Om din sidopanel inte skruva, rådfråga din manual för instruktioner om åt ditt moderkort.
  5.
  Fäst ena änden av antistatarmband till en bit metall inuti datorn. Fäst den andra änden till din handled. Leta reda på din CPU kylflänsen. Detta är den stora fläkten ansluten till moderkortet.
  6.
  Koppla bort kylflänsen kabeln från moderkortet. Om kylflänsen har en spak på ena sidan, dra upp på den för att låsa upp den. Lossa clipsen på båda sidor av kylflänsen. Detta kan kräva milda nedåt, sedan tryck utåt med en skruvmejsel. Socket 754 har skruvar istället för klipp. Om så är fallet, ta bort skruvarna.
  7.
  Lyft bort kylflänsen, vilket gör en notering av sin orientering i förhållande till processorn uttaget. Lyft spaken jämsides med det uttaget. Om du installerar en socket 462 processor, tryck ner sedan ut på spaken för att lossa den innan du lyfter den.
  8.
  Leta hörnet, eller hörn, av din nya processor som saknar stift. Anpassa dessa med hörnet /s för eluttag som saknar hål. Vila processorn i sockeln, håll den på plats, och tillbaka spaken till sin nedåtgående position.
  9.
  Titta på undersidan av din ny kylfläns för en fyrkantig pad av kylpasta. Detta är vanligtvis rosa eller grå till färgen. Om ingen kylpasta är närvarande, inte installera kylflänsen. Rådgör med din CPU manual eller kontakta tillverkaren för instruktioner.
  10.
  Orient den nya kylflänsen i samma riktning som den tidigare kylflänsen. Socket 462 kylflänsar har ett snäpp som motsvarar en förhöjd läpp på sockeln. Vila kylflänsen på uttaget.
  11.
  Dra åt skruvarna, om du installerar en kylfläns skruv typ. Om du installerar ett klipp kylfläns, fäst ett klipp för hand. Om din kylfläns har en låsspak, fäst klippet bredvid spaken först. Sätt en skruvmejsel i andra klippet och tryck nedåt tills det klickar på plats. Om kylflänsen har ett låsspaken, trycka det till dess fulla neråt.
  12.
  Anslut kylflänsen kabeln i moderkortet och byt ut din luckan.

  tips och varningar


 • Vissa processorer kan kräva en BIOS-uppgradering för att fungera. Konsultera processorn manual eller kontakta tillverkaren för BIOS-uppgradering instruktioner om datorn inte känner igen din nya processorn.
 • inte köper en processor bara för att den använder ditt moderkort socket. Bara för att en processor passar dina uttag betyder inte nödvändigtvis att det är kompatibelt med moderkortet.
 • Repa inte ditt moderkort.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:min hp pavilion dv2000 laptop har ett problem att slå på

Relaterade artiklar


 • hur man tråd en dator till en TV
 • Hur gör jag installera en skrivare?
 • hur man uppgraderar en dator scanner
 • hur man ansluter en extra fläkt
 • hur man fyller Epson 9-pin patroner
 • hur man återställer ett ATI Radeon 9800 Pro till Mac OS X 10.4.11
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • instruktioner om hur man rengör hjulen på en HP LaserJet 4
 • hur man ansluter en Intel iMac till RGB
 • felsökning av en CD-ROM-spelare