Dator > hur man sätter tillbaka ett BIOS-chip

 • hur man sätter tillbaka ett BIOS-chip


 • Du kan återställ ett BIOS-chip på två sätt, och de bara skiljer sig åt i huruvida chippet blir lossade i sockeln och sedan reseated i fråga om en partiell dra eller chipet får dra av ombord och sedan in igen i händelse av en fullständig dra. Den enda fysiska slitage på BIOS-chip blir under daglig användning är utbyggnaden av komponenterna när kretsen är de varma och sammandragning när strömmen stängs av när de cool. Detta kan orsaka ett chip för att lossa över tiden

  Du behöver:.
  Antistatiskt.
  Chip avdragare eller små skruvmejsel.
  Ficklampa.

  Sätt tillbaka BIOS


  1.
  Fäst änden av antistatiskt till datorn fallet. Stänga av datorn och ta bort locket för att exponera moderkortet.
  2.
  Lokalisera BIOS-chip på moderkortet och ta bort alla komponenter som hämmar tillgång till marker som RAM-moduler eller utbyggnad kort.
  3.
  Fäst chipet avdragare att ändarna på BIOS-chip och tillämpa en mjuk dragkraft jämnt till båda ändar av chip på en gång tills den har stigit ungefär halvvägs ut av uttaget. Alternativt, sätt in en liten skruvmejsel under chip för att försiktigt bända nagga från moderkortet, försiktigt lyfta ena änden en liten mängd och lyft sedan den andra änden tills chippet har höjts jämnt bort från brädet.

  4.
  ta bort chippet avdragaren och inspektera BIOS-chip att säkerställa att alla stiften är fortfarande sitter delvis i hylsor för de partiella dra metod, eller fortsätta att ta bort marker från styrelsen för det Full Pull-metoden.
  5.
  Kontrollera BIOS-chip när det väl är ur moderkortet uttag för Full Pull-metoden. Om stiften har sprungit utåt om det tas bort, är det möjligt att pressa ihop dem lätt genom att lägga chip på ena sidan och mjukt böljande det något mot stiften för att försiktigt trycka dem tillbaka mot centrum, en rad i taget. Upprepa för den andra sidan, är noga med att inte böja stiften för långt.
  6.
  Sätt BIOS-chip tillbaka in i uttaget om den har tagits bort och se till att orientera chipet korrekt så att stift 1 på chippet matcher Stift 1 på sockeln, ofta en liten markering eller depression på ena änden av chip som matchar en markering på sockeln. Tryck ner försiktigt på båda ändarna av BIOS-chip tills den sitter ordentligt och jämnt sitta helt i uttaget.
  7.
  Byt ut komponenter som har tagits bort under processen, sätt tillbaka locket och ansluta ström till systemet. Starta upp systemet och gå in i BIOS för att kontrollera inställningarna och gör nödvändiga ändringar i konfigurationen enligt tillverkarens rekommendationer för särskild modell av moderkort används.

  Tips och varningar


 • Vissa datorer är ganska trångt, och det är ofta lättare att ta bort hela moderkortet från systemet snarare än arbete kring alla de andra komponenterna. Det finns pin-uträtning enheter tillgängliga från elektronikbutiker Om stiften blir böjda under borttagningen. Byte av BIOS-chip på de flesta styrelser med ett nytt chip är ofta så dyrt som att byta ut hela moderkortet med en nyare modellen. Vissa marker lossa med tiden och kan enkelt skjutas på plats utan att lossa dem, och detta är ett bra standard underhåll praxis för äldre kort för alla marker, inte bara i BIOS chips.
 • BIOS-chip är den mest känsliga för statisk elektricitet chip i hela datorn och stor försiktighet bör iakttas att inte röra något av stiften på chippet när som helst och speciellt inte röra någon två pinnar på en gång. Stiften på BIOS-chip är extremt känslig och kan böjas eller gå av och orsaka permanenta skador på chip. De flesta BIOS chips är inte utbytbara från en styrelse till en annan om de inte är exakt likadana skivor.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Vad är det rekommenderade mängden ledigt utrymme för en hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en dator startar från moderkortet
 • hur du sätter Sony m2
 • hur man återställer administratörslösenord på en thinkpad ibm
 • Toshiba Satellite 1755 specifikationer
 • substitut för HP 20 bläckpatroner
 • hur du ställer in trådlösa nätverkskort
 • felsökning av en Sony Vaio PCG-7f1l
 • hur docka en Dell Latitude E5500
 • moderkort specifikationer för gateway 710x
 • hur man kan jämföra CF-kort