Dator > Hur du tar tallrik ur en hårddisk

 • Hur du tar tallrik ur en hårddisk


 • Skivorna i en hårddisk är de fysiska lagringsplatsen i själva enheten. Allt annat i hårddisken är mekanik och elektronik som är specifika för dessa fat. En hårddisk kan rymma en enda tallrik eller flera fat. Skivorna är ytterst känsliga för damm, statisk och skrubbsår, så de är tätt försluten i hårddisken fallet. Om integritet hårddisken och /eller dess data är viktig, bör ärendet endast öppnas av nödvändighet och av en erfaren tekniker i en "ren" miljö.

  Du behöver:
  T6 Torx förare
  . T8 Torx förare.
  Gummihandskar.
  Antistatisk armband.
  Clean room eller låda.


  1.
  Placera hårddisken på en ren, plan yta med kretskortet på undersidan. Om du försöker att bevara data och skydda fatet, bör denna yta vara inuti ett rent rum eller ruta, och du bör bara lämna det iklädd gummihandskar och jordning dig själv med ett antistatiskt armband.
  2.
  Ta bort alla skruvar från ovansidan av enheten med hjälp av en T8 torx förare. Du kan behöva ta bort eller punktering tillverkare klistermärken att få tillgång till dem alla. Den övre luckan ska nu lyfta rakt upp och bort från fallet, utsätta den stora, runda plattor och inre mekanismer.
  3.
  Skruva loss den lilla plastbiten som uppfyller armaturen utskjutande över botten av tallrik. Denna plastbit täcker knappt en liten del av fatet, men det är tillräckligt för att förhindra enkel borttagning av tallrik. Stycket är oftast innehas av en enda skruv, som kräver en T6 torx förare.
  4.
  Ta bort den lilla magnetiska plattan vid foten av armaturen. Plåten hålls ned med en stark magnetisk kraft, så bända försiktigt ur fallet. Undvik att flytta denna magnet över fatet, eftersom det kan skada data.
  5.
  Lyft små, gummi-inneslutet propp exponeras genom avskaffande av den magnetiska plattan. Denna propp hindrar armaturen från att röra sig helt bort från tallrik. När du lyfter i proppen, gunga armaturen från tallrik. Fatet är nu fritt kring omkretsen.
  6.
  Ta bort skruvarna från centrum återhållande ringen, som håller tallrik ner, med hjälp av en T6 torx förare. The Platters och fixering bult är monterade på ett kullager system, så skruva kan vara svårt. Placering milda yttre tryck vid basen av Torx föraren minimerar snurra för att skruva ur T6s. Lyft återhållande ring upp och av fatet.
  7.
  Lyft tallrik försiktigt upp och utanför centrum inlägget. Om datorn har flera plattor, kommer de att staplas med distansringar i mellan. Om du tar bort mönster att installera dem på ett funktionellt samma modell enhet, notera ordning och orientering fat. Följ instruktionerna i omvänd att installera om fat i den funktionella enheten.

  Tips och varningar


 • magnetiska plattor i hårddisken fallet är mycket starka. Var försiktig när du hanterar dem för att undvika att fingrarna fastnar mellan dem. Likaså hålla dessa magneter borta från fatet, eftersom de kan göra data oanvändbar.
 • Öppna din hårddisk fall håligheter några garantier på hårddisken och eventuellt värddatorn.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man uppgraderar en Dell 8300 moderkort

Relaterade artiklar


 • Hur använder jag en HP Pavilion Texas 1000 som en Tablet PC?
 • hur man ansluter ett EVGA 9400GT till en HDTV
 • Toshiba Satellite datorer: hur man rengör kylfläns
 • min dell inspiron 1150 startar inte utan batteri
 • Vad betyder DDR-minne står för?
 • Hur man monterar skärmar
 • plotter information
 • hur man uppgraderar till en större hårddisk
 • Inaktivera en laptop täcka
 • Toshiba Satellite A200-28m specifikationer