Dator > vad är viktiga komponenter i en elektronisk dator?

 • vad är viktiga komponenter i en elektronisk dator?


 • Ta en titt inuti datorn för första gången kan vara lite skrämmande. . Med så många ledningar, kablar, och chipset är det lätt att känna sig överväldigad. Men om de kan verka komplicerade, de grundläggande komponenterna i en dator är lättare att förstå än de ser ut. Precis som de organ i kroppen, men varje dator komponent en mycket specifik uppgift, och måste samarbeta för att systemet ska fungera korrekt.

  Moderkort

  Moderkortet är det som för allt tillsammans. Det distribuerar makt, samt att få alla andra komponenter att prata med varandra. Moderkortet är också hem till CPU (Computer Processing Unit). Tänk på CPU som det centrala nervsystemet hos en dator. Bortsett från att de inre delarna att prata med varandra, moderkortet också processer kommandon från musen, tangentbordet, USB-portar och hårddiskar.

  Kylfläns

  Processorer arbeta hårt för att hålla en dator som kör, och gör det sätter dem i fara för överhettning. En kylfläns håller saker cool genom att absorbera värmen och passera en fläkt. Praktiskt taget alla datorer i dag kräver en kylfläns med en fläkt för att hålla sig från brinnande ut. Vissa anpassade datorer intensifiera sina temperaturhantering ett snäpp genom att vatten-baserade kylsystem, vilket gör att processorn att arbeta övertid.

  Power Supply

  När du ansluter din dator, är du ansluter till eluttaget. En dator kräver likström (DC) befogenhet att fungera, men kraften kommer från din vägguttaget är växelström (AC). Strömförsörjningen konverterar växelström till en hanterbar likspänning innan du kör den till moderkortet.

  Grafikkort

  Utan ett grafikkort, är den information som hanteras av datorn skulle ha någon möjlighet att visas på bildskärmen. Ett grafikkort fungerar som en översättare mellan visuella bilder och data dator.

  hårddisk varje program och dokument på din dator lagras på hårddisken. Hårddisken är som biblioteket för din dator. Allt som du skapar eller installerar bor där. När man talar om tillgängligt minne i datorn, menar ni verkligen att mängden lagringsutrymme på hårddisken.

  Random Access Memory (RAM)

  Det är lätt att förväxla minnet på hårddisken med RAM. RAM är ett sätt att tillfällig lagring för data som aktivt bearbetas. Datorn aldrig slutar använda RAM. Om du tänker på hårddisken som om det vore en persons långtidsminne, då RAM skulle vara den medvetna delen av hjärnan som används för att fokusera på en enda uppgift. Köra fler program än de tillgängliga RAM kan hantera kan orsaka att systemet fryser eller kraschar, precis som hur en person har svårt att fokusera om de har för många distraktioner.

  Ljudkort

  Precis som grafikkortet gör ljudkort ljuduppspelning möjligt. Med moderna datorer, ljudkort konvertera analogt ljud till digitalt ljud.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du ställer in flera bildskärmar i Windows

Relaterade artiklar


 • laptop säkerhetstips
 • hur reparera en HP Pavilion dv4000
 • hur man ansluter en ThinkPad T41 till en TV
 • hur reparera en CD-RW-enhet
 • hur man återställer min hp pavilion Texas 2510 tangentbord till standard inställningar
 • hur du återvinner en hemdator
 • hur man bränner xp uppdateringar på en CD
 • hur man kopierar en DVD till ett USB-minne
 • Hur du tar isär en WD extern hårddisk
 • DDR2 specifikationer