Dator > minnesuppgradering typer

 • minnesuppgradering typer


 • Du behöver:.
  installationen av Windows Vista DVD

  RAM eller Random Access Memory är saker som en dator använder för kortvarig förvaring. Till skillnad från en hårddisk, RAM extremt snabb och möjliggör snabba reaktioner att datorer behöver för att arbeta. Däremot RAM inte behålla lagring av allt som är på det utan en elektrisk laddning som löper genom det sätt som hårddiskar gör det är därför de flesta datorer har båda. När det blir dags att uppgradera RAM-minnet, kommer du att hitta en förbryllande värld av olika typer RAM eftersom markerna har förändrats i sin struktur under åren.

  DDR, DDR2, DDR3

  I september 2010, är DDR (Double Data Rate) standardformatet för RAM-chips, men oftast i form av DDR2 eller DDR3. Den ursprungliga DDR skapades i syfte att fördubbla den gamla stilen av RAM, vilket möjliggör snabbare återkallande av material från RAM. Snarare än att skapa en helt ny förfrågningsunderlaget när nyare former infördes, de var baserade på DDR-standarden, men de är inte bakåtkompatibelt med de ursprungliga DDR. De nyare formerna är DDR2 och DDR3. Den ursprungliga DDR hade 184 pinnar medan de två nyare versioner idrotten 240 stift.

  SDRAM

  används i datorer innan DDR blev populär, (Synchronous Dynamic Random Access Memory) SDRAM användes i datorer med Pentium och Athlon chips och, men inte längre används i nyare datorer är, i september 2010 fortfarande finns att köpa från olika återförsäljare.

  SODIMM

  SODIMM (liten kontur dual in-line memory module) är vanligt i bärbara datorer eftersom de kräver mindre storlek komponenter för att passa denna formfaktor. Markerna kommer i många smaker, standard SODIMM, som finns i både 72-pin och 144 format stift och olika format DDR SODIMM av.

  MICRODIMM

  Används i sub kompakt eller netbook datorer, har denna typ av RAM-minne 144 stift. Det är typiskt 3,3 V och är en delmängd av SDRAM-specifikationen.

  RDRAM

  RDRAM eller Rambus Dynamic Random Access Memory drevs av Intel när i486 datorn tillkännagavs. Det var ganska populära för tillfället men i september 2010 har det i stort sett försvunnit från marknaden.

  SIMM

  Single Inline Memory Modules eller DIMM användes i den ursprungliga PC datorer, t. ex. XT, AT och 386 datorer. De kom i två format, 30 stift som används i dessa mycket gamla datorer och 72 stift som används i något mer moderna datorer som i486 och den ursprungliga Pentium.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man återställer lösenord på en Compaq Armada 1130t

Relaterade artiklar


 • Hur man överför programfiler till en ny hårddisk
 • hur du aktiverar ett 2530p fingeravtrycksläsare
 • foto skrivare kompatibel med vista 64x
 • hur man kan stoppa en hk ljus laptop från blinkande under sömnen
 • Vilken är den maximala minnet för en Dell 9200?
 • hur du aktiverar minnesommappning på ett ASUS P5B
 • SD flash-kort kan inte spelas i media player
 • en HP-skrivare kommer inte att skriva ut i färg
 • hur man fixar den 3 blinkande röda lampor på en PS3
 • hur man defragmentera en FAT32-enhet