Dator > hur man reparera en business laptop

 • hur man reparera en business laptop


 • Vi som samhälle blir alltmer beroende av teknik. För tjugo år sedan var vi turen att ha en hem-PC. Idag verkar det alla äger en bärbar dator. Vad skulle vi göra utan dem? Vi använder dem för att göra affärer, hålla kontakten, utbilda oss själva och andra, och underhålla. Vi har gått från att inte ha bärbara datorer till att det är en kris när vår raster. Varje delikat stycke teknik som en bärbar dator kommer att ha problem som kräver reparationer vid något tillfälle. Om det är ditt företag laptop som har gått sönder, kan arbetsdagen stannat en liten stund. Vissa problem är vanligare än andra, men det är värt att försöka en hemma fix för några av de enklare funktionsstörningar innan den tas till en verkstad eller har den ersatts
  1.
  Fix en dålig skärm på din bärbara dator. Problem med ett företag laptop skärm förekommer ganska ofta. Om skärmen visar bara svaga bilder, kan det bero på spärrarna. Om ett av låsen fastnar i stängt läge, kan det att belysningen slås på, vilket gör det svårt att se vad som finns på skärmen. Nära gångjärn, kommer det att finnas en mycket liten strömbrytare som styr bakgrundsbelysningen. Hitta strömbrytare och försök att öppna och stänga den bärbara datorn ett par gånger för att se om du kan lossa fast spärren. Du kan också prova att knacka försiktigt eller försöker dra bort spärren med en böjd gem eller nål.
  2.
  Åtgärda ett flimrande skärm som kan orsakas av en dålig inverter. Omriktaren är kraftkällan till bakgrundsbelysningen. Detta kommer i allmänhet behöva bytas ut omriktaren, som kostar ca $ 100 och kan lätt ändras i hemmet.
  3.
  Reparera en knäckt fallet. Du kommer att behöva lite epoxispackel (inte snabbtorkande typ), sandpapper och en markör eller färg som matchar din bärbara dator. Se till att spricka eller hål är ren innan du försöker att täta den. Blanda upp det kitt och tryck in den spricka. Med hjälp av en linjal eller något platt, kan du jämna ut massan eller bilda ett hörn om det är där din skada är. Följ konturerna av din bärbara dator och matcha det så gott du kan. Låt epoxin patch till bot för ett par timmar.
  4.
  Reparera en vattenfylld laptop. När utsläppet hender, släck din bärbara dator och ta bort allt du kan till exempel batteri, CD och hårddisk, och tangentbord. Försök inte att starta den bärbara datorn vid denna punkt eller om du riskerar att göra skada värre. När du har tagit bort alla komponenter som du kan, öppna den bärbara datorn och luta den rinna av eventuell överflödig vätska. Skaka det lite för att få ut några envisa droppar. Använd en burk med tryckluft för att torka insidan så gott du kan. Om möjligt, lämna öppnade laptop nära en ventil över natten för att säkerställa fullständig avdunstning av de störande vätska.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Felsökning av en bluetooth dongle

Relaterade artiklar


 • Hur man monterar en SCSI-hårddisk
 • hur man reparera en business laptop
 • Felsökning omstart av Compaq Presario 5000
 • hur man avveckla min LG laptop
 • specifikationerna för DDR2 PC6400 twinx minne
 • den bästa specifikationer för att köpa en ny dator
 • hur du uppdaterar en Western Digital Media Player
 • felsökning: HP LaserJet 1020 kommer inte att skriva ut kuvert
 • hur du ansluter SCSI-hårddiskar
 • hur du uppgraderar MSI minne