Dator > hur man installerar ett system ombord i en Dell Inspiron 1150

 • hur man installerar ett system ombord i en Dell Inspiron 1150


 • Systemet ombord, även känd som moderkortet, på Dell Inspiron 1150 laptop är en stor komponent i datorn som alla andra komponenter kontakt. En misslyckad moderkortet som gör datorn oanvändbar eftersom hårdvaran inte kommer att fungera. Om du vill ersätta en död moderkortet eller uppgradera den så att du kan installera bättre komponenter, har du en hel del demontering framför dig. Oroa dig inte för mycket, men, tar denna dator isär är inte så svårt som det kan verka

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Tång.
  BIOS-uppdatering program disk.


  1.
  Mata ut den optiska enheten så att du inte har en disk i den. Stäng den och stänga av datorn. Lossa kablarna och borttagbara komponenter från datorn, och skjut ut batteriet ur den högra sidan av datorn.
  2.
  Stäng skärmen och lägg åt sidan datorhöljet upp (med gångjärnssidan längst ner). Leta reda på hårddisken längst ner till vänster kanten av bottenplattan.
  3.
  Extrahera de två skruvarna på hårddisken med din stjärnskruvmejsel och dra ut hårddisken i datorn.
  4.
  Utdrag "O" skruv från basen, "M" skruven från minnesmodulfackets lock och "C" skruven från modemet /Mini PCI lock. Ta bort minnesmodulen locket och modemet /Mini PCI locket.
  5.
  Ta bort minnesmodulerna i facket. Att ta ut en modul, sprida klipp på sidorna så att modulen står upp från dess kontakt, dra det sedan rakt ut av kontakten.
  6.
  Skjut den optiska enheten frigöringsspaken inuti minnesmodulfacket mot den optiska enheten för att frigöra det och dra sedan köra ut ur datorn.
  7.
  Extrahera de två skruvarna på modemet /Mini PCI-kort, och koppla bort kabeln sätter dit den. Ta bort modemet /Mini PCI-kortet från datorn.
  8.
  Extrahera alla skruvar kvar i datorn, bland annat när skruven i batterifacket. Vänd sidan datorn rätt upp med baksidan vänd mot dig, och extrahera skruv under varje visning gångjärnet.
  9.
  Stäng av datorn runt, och öppna skärmen. Bänd upp den högra sidan av gångjärnsskyddet en skruvmejsel och lyft bort det från datorn.
  10.
  Extrahera de fyra skruvarna från toppen av tangentbordet. Lyft tangentbordet, koppla bort kabeln från moderkortet och ta bort det från datorn . .
  11.
  Utdrag skruven på metall EMI sköld på höger sida av datorn. Du hittar skruven på en bit av EMI sköld som sticker in i mitten av datorn. Lyft EMI sköld ur datorn.
  12.
  Koppla bort bildskärmskabeln från dess kontakt strax under Dells logotyp. Utdrag de två skruvarna på varje skärm gångjärnet och lyft displayen av datorn.
  tretton.
  Extrahera de två skruvarna från ovansidan av datorn. Koppla bort kabeln styrplattan och termisk kylfläkt kabel från sina kontakter på moderkortet ovanför styrplattan.
  14.
  Skilj handledsstödet från basen, och ta bort den från datorn.
  15.
  Lossa de fyra skruvarna på termisk kylaggregatet i den nummerordning som de är märkta, lyft sedan ut enheten ur datorn. Du har nu visat på mikroprocessorn.
  16.
  Vrid skruven på mikroprocessorn moturs tills det tar stopp, lyft sedan mikroprocessorn från dess kontakt.
  17.
  Koppla bort högtalarkabeln från dess kontakt längst ned på systemkortet och ta bort högtalarna från datorn.
  18.

  frånluft 10 skruvar och två sexkantsmuttrar från datorn: två skruvarna från den vänstra sidan av batterifacket skölden, två skruvar från hårddisken buren, två skruvar från kylflänsen (metall komponent vänster minnesmodulens kontakt), två skruvar från underkanten av den optiska enheten bur och två skruvar från vänster antennen (den komponent mellan hårddisken och optisk enhet burar), tång använda för att extrahera två sexkantiga muttrar från bildskärmen anslutningen på baksidan av datorn.
  19.
  Lyft systemkortet ur datorn fronten först.
  20.
  Följ instruktionerna i omvänd ordning för att installera ett nytt system styrelsen.
  21.
  in BIOS-uppdateringen programmet disk i den optiska enheten och starta om datorn. Följ anvisningarna som visas på skärmen för att uppdatera BIOS, kommer datorn att starta  Tryck på "F2" tangenten när Dell-logotypen visas, som kommer att föra dig. för system-BIOS. Tryck på "Alt" och "F" knapparna samtidigt för att återställa BIOS-konfiguration och tryck på "Esc" och "Enter" för att spara konfigurationen och avsluta systemets BIOS. Mata ut skivan från den optiska enheten att slutföra proceduren.

  Tips och varningar


 • Periodvis touch en omålad metallföremål att hålla den statiska bort din kropp när du arbetar på de inre delarna i datorn.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man använder position attributet & bildskärmar

Relaterade artiklar


 • hur man un-skriva skydda ett minne
 • Hur ändrar jag BIOS på en Eee PC 1000HE?
 • min Sony Vaio dvd kommer inte att bränna CD-skivor
 • min dator kommer inte att erkänna modemet
 • mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1
 • hur du skriver ut dina låtar på en CD
 • hur du ställer in en d link trådlös skrivarserver
 • hur man byter en Compaq 8510 batteri
 • Felsökning när jag inte kan höra mikrofonen på en HP Notebook
 • hur man uppgraderar en hårddisk för en gateway