Dator > hur man gör en datorstöd stor hårddisk

 • hur man gör en datorstöd stor hårddisk


 • Det finns flera sätt att göra en dator stödja en större hårddisk, beroende på vilken begränsning i hårddiskens storlek som orsakar problemet. Vissa moderkort har fysiska begränsningar som kan lösas genom BIOS-uppdateringar eller lägga till en hård kort bilresa controller eller helt enkelt byta ut moderkortet med en nyare modell. Vissa operativsystem har begränsningar som kan övervinnas genom att installera programvara enhet översättning eller vad som kallas overlay programvara på den nya enheten. En enhet kan ofta partitioneras och formateras i mindre logiska enheter för att vara tillgänglig som en separat enhet brev.

  Du behöver:
  Hårddisk
  . Hårddisk controller kort.
  Kör översättningsprogram.
  Fungerande dator.
  USB-hårddisk adapter.
  Anti-statiskt armband.
  Ficklampa.

  Moderkortet metoden


  1.
  Bestäm tillverkare och modell av moderkortet och BIOS-versionen den körs genom att titta på ombord eller i dokumentationen som följde med datorn. Titta på första boot-skärmen för angivande av BIOS-version genom att använda "Paus" knappen när den första skärmen visas eller genom att ange BIOS genom att trycka på rätt knapp under uppstart som visas på skärmen.
  2.
  Ladda ner den senaste BIOS Blixt Uppdatera från moderkortstillverkaren om det finns en och noga följa instruktionerna som följer med uppdateringen och installera den till BIOS om detta rekommenderas av tillverkaren för att övervinna de drive-storleksbegränsning inför.
  3.
  Installera en hård kort bilresa controller i en ledig kortplats för att övervinna begränsningar hårddiskens storlek när BIOS kan inte uppdateras för att lösa problem eller när fler enheter läggs till än det finns dataanslutningar för om det befintliga systemet.
  4.
  Byt ut moderkortet med en nyare modell som kommer att stödja de större hårddisk, och överväga att uppgradera RAM, CPU och grafikkort samtidigt för en stor prestandaförbättring.

  The Hard Drive metoden


  1.
  Skaffa köra översättningsprogram från hårddisken tillverkaren eller en tredje part som stöder märke och modell hårddisk som håller på att installeras. Skapa en startdiskett för programvaran och starta upp till disken för att installera programvaran på enheten som primär hårddisk för en ny installation av operativsystemet, eller köra program från operativsystemet för att installera enheten som en sekundär datalagring köra på ett befintligt operativsystem installation.
  2.
  Fäst den nya enheten till en USB-hårddisk controller på en fungerande dator och använder operativsystemet verktyg för att skapa minst två partitioner på den nya enheten som är inom gränserna för operativsystemet på den dator som enheten ska användas i om enhetsöverlägg programvara inte finns eller som ett annat alternativ.
  3.
  Formatera nya partitioner med samma metod som befintliga enheter i systemet som kommer att få den nya hårddisken. Metoden kan FAT16 eller FAT32 för äldre system eller NTFS för nyare.

  tips och varningar


 • Lägga till en hårddisk styrenheten kan ofta olika RAID-konfigurationer och ibland förbättrar hastigheten hårddisk tillgång i äldre system. Microsoft har också utvecklat patchar för att ge tillgång till kör över 137 GB, eller i vissa fall kör över 64 GB, utan behov av overlay programvara, BIOS-uppdateringar eller hårt styrenheter enhet. En länk är för varje patch i avsnittet Resurser den här artikeln.
 • hårddiskar kan skadas av statisk elektricitet, vibrationer eller stötar och bör hanteras försiktigt. Utför alltid en fullständig säkerhetskopia av befintliga hårddiskar innan du installerar nya enheter för att förhindra förlust av data.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:specifikationerna för en XPS Inspiron m140_630m

Relaterade artiklar


 • hur man hyra en digital projektor
 • hur du återvinner rhinotek patroner för pengarna
 • hur du uppdaterar BIOS för en AMD
 • hur man driver defragmentera kluster
 • hur man byter en stationär fläkt strömförsörjning
 • dell D600 startar inte
 • fakta om bärbara datorer
 • vanliga laptop skärm problem
 • hur reparera en HP-dator
 • hur man öppnar Vaio PCG-K47 fall