Dator > hur man återställer lösenordet på moderkortet

 • hur man återställer lösenordet på moderkortet


 • För att återställa BIOS-lösenord på ett moderkort är det nödvändigt att ta bort strömkällan som håller CMOS-chip spänningssatt och tillåter systemet att behålla information som till exempel startlösenord, datum och tid, och vissa hårdvara inställningar. Detta görs vanligtvis genom att lokalisera och koppla bort litet batteri som sitter på moderkortet eller i vissa fall byta en liten switch eller ändra en liten jumper kortvarigt för att ta bort makten utan att fysiskt koppla bort batteriet. Detta tillvägagångssätt fungerar med mest stationära datorer och många bärbara datorer eller bärbara datorer samt

  Du behöver:. .
  Anti-statiskt armband
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  koppla bort batteriet


  1.
  Anslut anti-statiskt armband till en metalldel av ärendet, stänga av datorn och dra ut nätsladden ur systemet.
  2.
  Ta bort locket och inspektera moderkortet för ett litet mynt cells batteri som ligger i en löstagbar sockel.
  3.

  Tryck försiktigt på hållaren klippet på batteriet uttaget för att frigöra batteriet, som ofta dyker upp för att lätt bort. Observera riktningen på batteriet i sockeln så att den kan ersättas med samma polaritet som det ursprungligen installerades med.
  4.
  Vänta upp till en timme beroende på den specifika system och sedan tillbaka batteriet i uttaget, tillbaka skyddet på systemet, anslut nätsladden och starta om systemet. Uppstarten lösenord kommer att rensas, men det kan fortfarande vara ett operativsystem lösenord när systemet startar upp.

  Switchar och byglar


  1.
  Anslut antistatiska armband för att en metall del av ärendet, stänga av datorn och koppla ur nätsladden från systemet.
  2.
  Inspektera moderkort för en liten switch eller en uppsättning bygelstift som är märkta "Clear CMOS" eller leta upp strömbrytare eller byglarna genom att referera till moderkort manualen eller söka på webbplatsen för moderkortstillverkaren för den särskilda modell av moderkort som är installerad.
  3.
  Switch "Rensa CMOS" växlar till "Clear" läge för så mycket som en timme, beroende på system , och sedan lägga tillbaka det i "Normal" läge för att rensa lösenord för uppstart av systemet. Alternativt flytta "Clear CMOS" bygeln till "Clear" position och lämna den där för så mycket som en timme, beroende på systemet och sedan flytta den tillbaka till "Normal" läge.
  4.
  tillbaka locket, anslut nätsladden och starta upp systemet, som nu har inget lösenord under den inledande uppstartsprocessen men ändå kan kräva ett lösenord operativsystem gång det startar.

  Tips och varningar


 • Många system har nästan omedelbar lösenord clearing medan andra tar en avsevärd tid att rensa lösenordet. Om det första försöket misslyckas försöker helt enkelt igen, denna gång lämnar batteriet eller jumpern eller växla in i 24 timmar. Laptop-system kräver ofta den bärbara datorn tas isär för att komma åt batteriet och inte alla bärbara datorer kan få sina lösenord rensas på detta sätt. Kontakta laptop tillverkaren med systemet modell och serienummer för specifik information som kan hjälpa ta bort lösenordet.
 • CMOS-chip är särskilt känslig för elektrisk kortslutning från elektrostatisk urladdning, så ett antistatiskt armband eller andra liknande typ av skyddsutrustning bör alltid användas när de arbetar inuti en dator, speciellt vid arbete med kretsar som hör till CMOS, CPU, eller RAM.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:felsökning av en Sony rök-f551

Relaterade artiklar


 • hur man byter en ljudkabel i en bärbar dator
 • hur du säkerhetskopierar asus A626
 • hur du uppgraderar MSI minne
 • minnesuppgradering information
 • USB-ljud felsökning
 • hur man kan jämföra dataservrar
 • Hur man redigerar en USB-drivrutin
 • hur man demonterar en Acer Aspire 5520-5912
 • hur man återställer en Sony drx710ul
 • hur man uppgraderar en hp laptop