Dator > Felsökning av en HP OmniBook 6100

 • Felsökning av en HP OmniBook 6100


 • Felsökning din HP Omnibook 6100 är det första steget du bör ta innan du tar datorn till en dator verkstad. Felsökning din egen laptop kan spara pengar, och hjälper dig att bli mer bekant med det inre arbetet i din bärbara dator. Vanliga problem med HP Omnibook 6100 inkluderar: den optiska enheten inte läsa skivor, svårigheter att visa skärmen på en extern bildskärm, och den bärbara datorn överhettning på relativt kort tid

  Du behöver:.
  Gem.
  Pappershandduk.
  Silk tyg.

  Laptop kan inte läsa CD-eller DVD


  1.
  Mata ut skivan och kontrollera att etiketten var vänd uppåt.

  2.
  Torka av skivan från en siden duk, använd sedan en handduk för att rengöra facket och därefter åter in skivan och stäng facket.
  3.
  Vänta 10 sekunder för att se om datorn identifierar skivan. Om datorn inte kan identifiera skivan, starta om HP Omnibook 6100 laptop.
  4.
  Öppna Den här datorn för att se om skivan är identifierade. Om datorn fortfarande inte identifiera skivan, prova med en annan skiva. Om datorn identifierar den alternativa skivan, sedan den andra skivan kan vara dålig, om datorn inte känner igen heller skiva, då den optiska enheten kan vara dålig

  Monitor visas inte på TV-skärmen
  1.
  Kontrollera kablarna är helt ansluten till HP Omnibook 6100 laptop och TV.
  2.
  Tryck "Fn "och" F5 "-knapparna på samma tid för att TV. Om du trycker denna tangentkombination och den externa enheten inte visas på datorskärmen, trycker denna tangentkombination tre gånger för den inbyggda bildskärmen för att visa skärmen.
  3.
  Klicka på "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och sedan "Visa" på din Windows 98 eller 2000 maskin, eller klicka på "Starta", "Kontrollpanelen "" Utseende och teman "och sedan" Visa "på din Windows XP-maskin.
  4.
  Välj" Inställningar "klicka sedan på Avancerat.
  5.

  Välj "Visar" och sedan se till att TV-utgång är aktiverad. Om TV-utgång är aktiverad, kan din tv inte att kunna fungera som en extern skärm för HP Omnibook 6. 100 laptop.

  Laptop blir överhettad


  1.
  Ställ den bärbara datorn på ett plant underlag så att bärbara kan ventilera på rätt sätt. Undvik att ställa den bärbara datorn på toppen av andra enheter som redan kör när du använder den.
  2.
  Kontrollera att inga föremål blockerar ventilationshålen på sidan och på undersidan av HP Omnibook 6100 laptop. Om en eller flera av ventilerna är blockerade, stäng av datorn och ta sedan bort det eller de objekt.
  3.
  Undvik att köra för många program samtidigt. Att köra flera program som kraftigt använder Graphics Processing Unit och centralenheten kan orsaka den bärbara datorn överhettas mycket snabbt.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur reparera tangentbordet på en Mac laptop

Relaterade artiklar


 • kan återställa Microsoft Media
 • hur du kan få en film på ett SDHC-kort
 • hur man installerar ett SSL-certifikat på en server
 • hur du ändrar processor på en Dell Inspiron
 • hur man bifoga en kabel till HD
 • hur du ställer in TV-mottagare för en PC
 • Hur man monterar en ATX moderkort
 • hur man byter ett ljudkort på en bärbar dator
 • hur man uppgraderar minnet i en IBM G40
 • laptop tangentbord fungerar inte med Vista