Dator > DVD-R frågor

 • DVD-R frågor


 • Du behöver:
  dator med fungerande USB-port
  . Windows XP eller Vista 32-bit eller 64-bitars, eller Mac OS 9, Linux 2.
  4 kärna eller motsvarande operativsystem.
  USB-till-seriell omvandlare.
  Converter drivrutinsdiskett.
  Serieenhet programvara disk.

  När du använder en DVD-R för kopiering, transport eller lagring av data, det är inte ovanligt att frågor som kommer upp ibland. Som ett optiskt lagringsmedium, DVD-R-skivor är inte lika motståndskraftig som USB-minnen och hårddiskar själva kan ibland vara benägna att felaktigheter. Det finns flera frågor att hålla utkik efter när förbränning eller med DVD-R-skivor.

  Enhetskompatibilitet

  När DVD-R-skivor först infördes, fanns det inte en enda standard för skivor. Detta gav upphov till två konkurrerande format: DVD-R och DVD + R. Skillnaderna mellan de två för användare som ett mycket nominellt belopp om lagringsutrymme, men vissa enheter klarar bara av att skriva till den ena eller andra format. Om du sätter in en DVD-R i enheten för att skriva och får ett felmeddelande som säger att det är fel format, få DVD + R-skivor i stället. De flesta enheter och spelare, lyckligtvis, kan spela antingen från medium, svårigheten är bara skriftligen

  smutsiga skivor

  Många DVD-R-skivor är mer känsliga än kommersiella "guld" skivor. . Plasten är mer känsliga för repor, göra de uppgifter som lager mer sårbara. Denna fråga blir mer uttalad när du använder DVD-RW-skivor som kan skrivas om många gånger och så komma in för en mycket mer användning. En smutsig eller repig skiva kan bli oläsliga eller ej skrivbar, vilket resulterar i felaktiga uppgifter. Skydda skivorna mot skador genom att lagra dem i deras ursprungliga fall, lämnar inte dem ligga löst. När en skiva blir smutsig, rengör den med en ren, luddfri trasa fuktad med alkohol eller rengöringsmedel för glas.

  Drive Frågor

  DVD-R-enheter, precis som all annan av optiska medier hårdvara, kan bli bärs med användning. När en DVD-R-enhet blir slitna, kommer det att ha problem med att skriva DVD-skivor, speciellt vid högre hastigheter. Det kommer också att uppleva mer läsfel, vilket kan leda till att skriva felaktiga data till en skiva. Behåll en DVD-R-enhet ren och operativa genom att köra en DVD-lins rengöring skiva genom enheten var sjätte månad eller så. Sätt i skivan och tryck på "Play" på ett medieprogram som Windows Media Player eller iTunes.

  DVD-R Drive drivrutin

  DVD-R-enheter måste hållas uppdaterad med de senaste drivrutinerna. Om inte, kommer de att bli oförenligt med DVD läsning och skrivning program. En DVD-R-enhet vars förare har inte uppdaterats kommer att läsa eller skriva skivor med mer fel, och får inte registrera i många program. För att uppdatera drivrutinerna för enheten, gå till enhetens hemsida för att ladda ner de senaste drivrutinerna. Dubbelklicka på den nedladdade filen för att installera.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:vilken typ av videoformat använder ni för att sätta video på en mobiltelefon?

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till x86 pci
 • hur man ansluter HP Pavilion dv9230us till en TV
 • hur du lägger till en OEM-hd kör till en xp system
 • hur man fixar den 3 blinkande röda lampor på en PS3
 • hur man bränner & butik DVD
 • skrivare kompatibel med msn TV 2
 • hur man byter moderkort på en Inspiron 1520
 • självtest: hur du kontrollerar din PC & signalkabel
 • vad som är bra dell datorer?
 • hur man fixar en kanon U150 fel