Dator > typer av input & utenheter

 • typer av input & utenheter


 • Du behöver:
  multimeter med kontinuitet "pip"-funktionen
  . Nollmodem full handslag kabel med DB9 kontakter i varje ände.

  Dator input och output-enheter är enheter som underlättar kommunikation mellan en dator och användaren av datorn eller en annan dator. Input och output-enheter tillåter användare att interagera meningsfullt med en dator. Det finns många typer av gemensamma in-och utenheter som användare lita på i varje dag datoranvändning.

  Pekdon

  Pekdon är datorstyrdon som tillåter användaren att flytta skärmen pekaren och välja och kontrollera objekt på skärmen. Computer möss är den vanligaste typen av pekdon. Andra typer av pekdon inkluderar trackballs och dynor touch. Trackballs liknar vanliga möss boll utom att bollen roteras med tummen i stället genom att flytta musen över en yta med handen. Tryck kuddar tillåter användaren att styra pekaren genom att dra ett finger över en känslig pad. Joysticks och trampdynor spelet är andra typer av inmatningsenheter.

  Tangentbord

  Tangentbord är en annan vanlig typ av inmatningsenhet. Tangentbord tillåter användare att mata in tecken som siffror och ord samt viktiga kommandon som kan utföra olika åtgärder på en dator. Många av de åtgärder som normalt utförs med en mus kan utföras med ett tangentbord med hjälp av lämpliga kortkommandon.

  Bildskärmar

  Monitorer är utenheter som visar ett visuellt gränssnitt som tillåter användaren att interagera med en dator. TV kan också fungera som utenheter och många datorer kan information skicka bilder till mer än en skärm samtidigt.

  Högtalare

  Högtalare är apparater som gör det möjligt för ljudutgång. Ljudutgång är inte nödvändigt för många av de grundläggande tjänster som användare har med datorer, men ljuduppmaningar kan hjälpa påtala vissa händelser och datorljud används i stor utsträckning för underhållning.

  Mikrofoner

  Mikrofoner ljudingång enheter. Dator mikrofoner kan användas för att spela in ljud som data till en hårddisk eller att kommunicera med andra över Internet med röstchatt eller videochatt programvara.

  Skrivare och skannrar

  Skrivare kringutrustning som underlättar produktion av text eller bilder på papper. Scanners utföra den motsatta operationen, som underlättar inmatning av uppgifter om fysiska dokument i en dator. Många skrivare är allt-i-ett-enheter som har både utskrift och skanning.

  Webbkameror och Digitalkameror

  Webbkamera är perifera dator enheter som kan spela in video och ta foton. Webbkameror kan användas för att i realtid videokonferenser genom att använda program som Skype, Oovoo och Google videochatt. Digitala kameror och videokameror kan anslutas till datorer, ofta via USB-portar för input och output bilder och videofiler.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man gör en RS232-kabel nollmodem

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra xD-Picture Card
 • hur man demonterar en Toshiba A45
 • hur du återställer Dell-tangentbord
 • batteri för bärbar dator historia
 • hur man fyller en HP 95 bläckpatron
 • hur du aktiverar processorer med dubbla kärnor
 • hur man kan öka CPU-fläkt hastighet på en Toshiba Satellite
 • hur man återställer Canon PIXMA ip1000
 • hur reparera en USB-hårddisk
 • hur du ansluter två SLI-grafikkort