Dator > min Compaq kommer inte att läsa DVD-skivor

 • min Compaq kommer inte att läsa DVD-skivor


 • Det finns många saker som kan orsaka en dator för att gå fel. Komponenter inuti datorer är mycket känsliga, ibland minsta störning kan producera ett fel. Att veta hur man felsöker Compaq är viktig och kan säkert spara pengar på lång sikt. Det är viktigt att veta var du hittar din diagnostiska verktyg samt att genomföra den rätt metoder för att lokalisera och fastställa dator fel. DVD-skivor kan vara besvärlig, och om din Compaq inte kommer att läsa en DVD kan det finnas flera skäl.

  Du behöver:.
  Cross-skruvmejsel


  1
  Klicka på "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och dubbelklicka sedan på. "System" ikonen. När fönstret visas klickar du på fliken "Maskinvara" och sedan "Enhetshanteraren". När enheten visas, se om din DVD-enhet visas.
  2.
  Öppna DVD magasinet och placera en DVD inuti. Stäng facket och läsa eventuella felmeddelanden som visas på skärmen. Din DVD kan inte spela på grund av korrupta programvara eller saknas programvara. Många DVD-skivor kommer att kräva up-to-date läsprogram eller mediaspelare och om du inte har rätt programvara DVD kommer inte att kommunicera med datorn. Installera lämplig programvara, t. ex. Windows Media Player.
  3.
  Klicka på "Start", "Inställningar", "Kontrollpanelen" och "maskinvara. " Om DVD-spelaren inte har rätt programvara installerad, använd "maskinvara" Om systemet fortfarande inte kommer att känna igen enheten. När guiden startar, kommer din dator söka naturligt för alla nyligen installerade hårdvara. Följ processen igenom och notera resultaten. Compaq kommer antingen ge dig råd att ingen ny maskinvara har hittats eller att ny hårdvara är nu klar för användning.
  4.
  Öppna Compaq med över skruvmejsel. En mindre skruvmejsel kommer att krävas om din Compaq är en bärbar dator. När du har öppnat tornet, se till att kablarna är ordentligt och korrekt ansluten till DVD-spelaren. Det bör finnas en strömkontakt, ett gränssnitt kabel och en liten, tunn tråd att fästa DVD-spelaren till ljudkortet eller moderkortet. Om alla dessa kablar är korrekt, nära tornet och dra åt skruvarna.
  5.
  Bort DVD-enheten helt och hållet, om du har provat alla andra metoder för felsökning. Öppna tornet, ta bort strömkabeln, gränssnitt bly och de tunna ljud-kort tråd. Starta om Compaq och sedan på den igen. Byt ut DVD i spåret och sätt tillbaka kablarna och starta sedan maskinen. Gå igenom "Hardware Wizard" alternativet igen och se om det gör någon skillnad. Om det fortfarande ingen läsning av DVD och du har provat alla möjliga lösningen kan du behöva köpa en ny DVD-enhet och ersätta den befintliga.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man gör en dator startar från moderkortet

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Compaq laptop moderkort
 • DDR2 specifikationer
 • hur man fixar en suddig dataskärm
 • hur du publicerar en ftp-server
 • hur du säkerhetskopierar program för en Mac
 • hur du spårar din laptop
 • tunn klient-server krav
 • hur man gör en blackout projektionsduk
 • hur du uppdaterar ljuddrivrutinerna gratis
 • hur du ändrar kapaciteten hos en hårddisk