Dator > hur man uppgraderar till en större hårddisk

 • hur man uppgraderar till en större hårddisk


 • Uppgradering till en större hårddisk ger mer utrymme, snabbare åtkomst och bättre tillförlitlighet samtidigt ofta spara energi. Det finns två vanliga Uppgraderingsvägar: Installera ett nytt operativsystem, eller genom att klona befintliga hårddisken. Nya installationer erbjuder den bästa prestandan vinster genom att göra systemet med oönskade program och oanvända filer, men på bekostnad av att behöva installera om allt från grunden. Kloning erbjuder färre driftstopp och håller alla användarinställningar, egenskaper, installerad programvara, datafiler och allt annat som fanns på systemet innan uppgraderingen, men tillägger samtidigt att ytterligare utrymme.

  Du behöver:
  Anti-statiskt armband
  . Hårddisk.
  Systemåterställning eller operativsystem disk, eller köra kloning programvara.
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  ny installation


  1.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer som foton, musik, datafiler och nedladdningar.

  2.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden. Bifoga en anti-statiskt armband och ta bort locket från datorn.
  3.
  Koppla loss ström-och datakablarna från den befintliga hårddisken och ta bort skruvarna som håller den på plats. Om enheten är monterad i en parentes församling eller en bur, skruva av hela församlingen, sedan var för sig bort fästena eller bur från enheten.
  4.
  Ställ master /slave /kabel välja byglar på den nya enheten att matcha beteckningen för den gamla enheten om du använder en parallell ATA (IDE) typ av enhet. Montera den nya enheten där den gamla enheten var och anslut data-och strömkablarna.
  5.
  Tillbaka locket, anslut strömmen och starta upp systemet med operativsystemet disken eller systemåterställning disk i den optiska enheten. Följ instruktionerna för att installera operativsystemet och sedan installera alla tillgängliga uppdateringar och alla nödvändiga drivrutiner.

  Hårddisk Kloning


  1.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer såsom bilder, musik, datafiler och nedladdningar.
  2.
  Skapa en startdiskett använder enheten kloning programvara och sätter in skivan i den optiska enheten. Stänga av datorn och koppla ur strömkabeln. Fäst anti-statiskt armband och ta bort locket från datorn.
  3.
  Fäst en datakabel till en ledig port på moderkortet och anslut den andra änden till den nya hårddisken . Bifoga en strömkontakt till den nya hårddisken. Anslut nätkabeln och starta systemet med den nya och gamla enheterna som är kopplade.
  4.
  Boot från CD /DVD-enheten när du uppmanas av disken kloning programvara. Identifiera den ursprungliga enheten som källenhet och den nya hårddisken som målenheten och börja disken kloningen enligt de förfaranden som är specifika för disken kloning handboken till programmet.
  5.
  Avlägsna disk kloning disk programvara starta och stänga av datorn när enheten har kopierat och systemet frågar efter en omstart. Ta bort strömsladden från datorn och koppla den nya hårddisken från datakabeln och strömkabeln och ta bort den nya hårddisken datakabeln från moderkortet.
  6.
  Ta bort de gamla hårddisken och ersätta den med ny hårddisk och se till att matcha master /slave /kabel väljer bygelkonfiguration om du använder en parallell ATA (IDE) enhet. Anslut strömkabeln och datakabeln till den nya hårddisken, sätt tillbaka locket på systemet, anslut nätsladden och starta upp systemet.

  tips och varningar


 • Nya parallella ATA (IDE) måste enheter ställas in för upp till två enheter per datakabel med master (MA), slav (SL ), eller kabel väljer (CS) inställning som den gamla enheten som används. Detta kan eller kan inte vara samma bygelkonfiguration beroende på tillverkare och modell av frekvensomriktaren. SATA-hårddiskar kan bara installeras med en enda enhet på en datakabel och ingen bygel inställningar krävs. Vissa kör kloning programvara kommer att utföra kloning operation med hjälp av en extern adapter som en USB-adapter eller annan liknande anordning innan du öppnar datorn. Hänvisa till den specifika instruktioner för den programvara som används.
 • Var uppmärksam när du väljer källa och destination enhet, som inte får tas upp i rätt ordning, för att undvika att skriva över befintliga data med en tom.
 • Hårddiskar och annan elektronik är känsliga för statisk elektricitet och försiktighet bör iakttas för att undvika skador enheter eller andra komponenter med hjälp av en anti-statiskt armband när du arbetar inuti datorn.
 • regelbundna säkerhetskopior ska alltid utföras innan någon hårdvara eller uppgradering av mjukvaran för att undvika dataförlust.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Digitalt jämfört med analog bildskärm

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med bärbara datorer för studenter?
 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • Wireless Laser Mouse 6000 problem
 • hur man demonterar en gateway laptop
 • hur toubleshoot ljudet i bärbara datorer
 • HP dv 9819 WM specifikationer
 • hur man skapar en säkerhetskopia domänkontrollant i Windows SBS 2003
 • hur du uppgraderar Dell Dimension 8200-serien
 • hur du aktiverar ett 2530p fingeravtrycksläsare
 • hur du lägger till maskinvara för att bränna CD-skivor i Windows Me