Dator > hur man bygger en vätskekyld pc

 • hur man bygger en vätskekyld pc


 • Likvida leder värme bättre än luft-och en cool processor är en glad processor. Datorn genererar en hel del värme och det mesta kommer från centralenheten (CPU) och den grafiska (GPU) om du har ett grafikkort. Att hålla dessa komponenter svalna kan lägga år till livet på din dator och installera ett flytande kylsystem är ett roligt och nördigt sätt att göra detta. Var medveten om att det inte finns något billigt sätt att säkert genomföra en flytande kylsystem. Du måste spara upp och punga ut lite pengar, men det kommer att vara väl värt det.

  Du behöver:
  Anti-statiskt armband
  . PC.
  CPU vattenblock.
  GPU vattenblock.
  Radiator.
  Pump.
  Reservoir.
  Slangar (PVC eller Tygon, kompatibel med beslag vatten block).
  Kylvätska.
  Skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  ATX nätaggregat bypass-adapter.


  1.
  Anslut en slang att intaget montering på CPU vattenblock och en annan bit av slangen till uttagspunkten montering. Se till att slangen sitter tätt så att ingen kylvätska läcker ut.
  2.
  Stäng av och koppla din dator. Sätt på anti-statiskt armband och klipp i slutet av den till datorn fallet.
  3.
  Använd en skruvmejsel för att ta bort moderkortet från datorlådan. Koppla komponenter från moderkortet så behövs, men tänk på att hålla reda på var allt är inkopplad så att du kan koppla dessa komponenter senare.
  4.
  Ta bort den befintliga fläkten och kylfläns från CPU slot på moderkortet. Applicera ett tunt lager av termisk pasta till toppen av CPU och installera blocket CPU vattnet. Många CPU vattenblock kommer med en platta som måste installeras bakom CPU på baksidan av moderkortet. Om något är oklart kontakta tillverkaren vattenblock.
  5.
  Använd skruvmejsel för att ominstallera moderkortet inuti datorlådan. Re-ansluta alla komponenter som du kopplade bort i steg 3.
  6.
  Installera radiatorn över datorns fläkt galler, lämnar fläktar installeras så att de blåser varm luft ut och bort från PC invändiga komponenter.
  7.
  Installera behållaren där du har utrymme för det. Se till att du kommer att kunna nå reservoarens påfyllningsporten enkelt.
  8.
  Installera blocket GPU vattnet. Denna process kommer att variera beroende på tillverkare, men det kommer förmodligen att likna installera blockera CPU vattnet.
  9.
  Installera pumpen återigen var du har utrymme för det. Tänk på hur du vill att slangen som anges i din dator. Du vill behålla tillgång till dina komponenter så ohämmad som möjligt.
  10.
  Använd slangen i kontakt uttagspunkten montering på pumpen till intaget fästet på kylaren, anslut sedan uttagspunkten på kylaren till intaget på CPU vattenblock.
  11.
  Anslut uttaget på CPU vattenblock till intaget på GPU vattenblock och sedan ansluta uttaget på GPU vattenblock till intaget på behållaren.

  12.
  Anslut uttaget på behållaren till intaget på pumpen och cykeln är klar. Dubbelkolla alla dina anslutningar för att säkerställa att de är täta.
  13.
  Delvis fylla behållaren med kylvätska, med hänvisning till tillverkarens specifikationer. Noggrant följa resten av kylsystemet för att säkerställa att inget läcker.
  14.
  Använd ATX strömadaptern leverans bypass för att leverera ström till pumpen utan att leverera ström till moderkortet. Kör pumpen i 10 minuter eller så, gunga PC ärendet fram och tillbaka långsamt låta några luftbubblor fly. Håll ett öga på nivån på kylvätskan i reservoaren och tillsätt mer kylvätska om nivån sjunker under den av tillverkaren rekommenderat nivå.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man öppnar SONY PCG notebook modell-962a

Relaterade artiklar


 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • Hur komprimera gamla filer med Windows XP Diskrensning
 • Hur man överför JPEG-filer till ett Memory Stick
 • hur man uppgraderar en hp laptop
 • specifikationer om UMTS-repeater
 • DDR2 specifikationer
 • hur du ändrar en asus tangentbord
 • hur till låsa upp ett tangentbord Toshiba laptop
 • hur man ställer in bios turtätheten på en asus
 • Brother P-Touch instruktioner