Dator > hur man automatiskt starta ett program på en flash-enhet

 • hur man automatiskt starta ett program på en flash-enhet


 • Automatiskt starta ett program på en flash-enhet när du ansluter den till datorn kan göras med en "autorun. inf"-fil. Den "autorun. inf" fil som du skapar innehåller en lista med kommandon som Windows utför automatiskt med mycket lite ingrepp av användare. Medan flash-enheter som innehåller en "autorun. inf"-filen kan användas för att automatiskt köra ett program i Windows Vista, XP och äldre Windows-versioner, Microsoft inaktiverat autorun-funktionen i Windows 7 för att förhindra skadlig kod och virus infektioner genom "Autorun. Inf. "Fil

  Du behöver:.
  Minnen


  1
  Öppna Anteckningar textredigerare på din dator
  . . 2.
  Skriv följande kommando i den första raden i Notepad att utse filen som en autorun fil:  [Autorun]  Tryck på "Enter" för att starta en ny linje.
  3.
  Skriv "Open =" kommando följt av namnet på en körbar fil (. exe) filen du vill automatiskt köras när flash-enheten är ansluten till datorn. Till exempel skriva följande rad öppna och starta en körbar fil som heter "Player. exe ":  Open=Player. exe  Tryck på" Enter "för att starta en ny rad.
  4
  Typ "action =" kommando följt av den text du vill placeras i dialogrutan Spela upp automatiskt när Windows kör programmet Skriv till exempel följande rad:. .  Action=Starta Player  Tryck på "Enter" för att starta en ny linje.
  5.
  Skriv "icon =" kommando följt av namnet på en ikon-fil om du vill ange en särskild ikon du vill ska visas för din flash-enhet. Ikonen kan vara i "ICO", "dll", "bmp" eller "exe"-format. Skriv till exempel följande rad:  Icon=Player. ico  Tryck på "Enter" för att börja en ny rad.
  6.
  Skriv "label =" kommando följt av text om du vill ha en etikett för flash-enheten ska visas bredvid dess ikon. Till exempel skriva följande rad namn flash-enheten.  Label=Min flashdrive
  7
  Granska autorun fil kommandon. Texten som anges i Anteckningar ska se ut på följande:  [Autorun]

  Öppen=Player. exe

  Action=Starta Player

  Icon=Player. ico

  Label=Min flashdrive
  8.

  Sätt in flash-enheten i en ledig USB-port på datorn.
  9.
  Klicka på "Arkiv"-menyn i Anteckningar och klicka på "Spara som". I "Spara i" rutan, välj bokstaven i ditt flash-enhet. Skriv "autorun. inf" i "Filnamn" rutan. Klicka på "Spara"
  10.
  Överför den körbara filen och ikonen som du angav i "autorun. inf"-fil i rotkatalogen på din USB-sticka om du inte redan har gjort det . Med andra ord, överföra "exe" eller ikonfiler till det yttersta lagret av flash-enheten, inte i någon mapp eller sub-mappen.
  11.
  Bort flash-enheten från datorn. Sätt in flash-enheten i en dators USB-enhet för att starta programmet som du angav i "Autorun" filen automatiskt.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du lägger till RAM-minne till en Sony Vaio laptop

Relaterade artiklar


 • diskenheten på min HP laptop kommer inte att öppna
 • hur man reparera en HP Officejet skrivare
 • hur man hämtar raderade filer på ett hopp enhet
 • hur reparera en USB-hårddisk
 • problem med AirPort Extreme-kort
 • hur du återvinner en patron Canon Toner
 • hur du lägger till en 2: a processor
 • min hp pavilion dv 6000 startar inte upp
 • hur du uppdaterar USB-hubb till 2,0
 • hur till låsa upp en Tecra tangentbord