Dator > hur du uppgraderar processorn i eMachines t6524

 • hur du uppgraderar processorn i eMachines t6524


 • En dators processor fungerar som dess hjärna, utför beräkningar att köra programvaran du behöver använda. När en ny programvara släpps, den ofta stammar äldre processorer och resulterar i lägre hastigheter. En AMD Athlon 64 3500 processor installerad i din eMachines T6524 dator genom fabriken, men just den komponenten kommer inte alltid att uppfylla dina hastighet behov. Om du upptäcker att din dator tar lång tid att installera ny programvara eller allmänt program körs långsamt, kan en processor uppgradering vara i ordning.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Socket 939-kompatibel processor.
  Termisk kylpasta.


  1.
  Stäng av operativsystemet på din dator eMachines och ta bort alla de olika kablar och enheter som är anslutna till datorns fallet. Placera fall på dess högra sida så att den vänstra sidopanelen är synlig.
  2.
  Lokalisera de två skruvarna längst bak på den vänstra sidopanelen. Vrid tumskruvarna moturs för att låsa panelen. Lyft upp kassetten och dra den till vänster. Upphäva den panelen.
  3.
  Röra din hand mot någon av ren metall portar på baksidan slutet av ärendet för att frigöra statisk elektricitet i kroppen och skyddar datorns komponenter. Hitta torget svarta kylfläkten vid mitten av moderkortet.
  4.
  Koppla den korta kabeln som ansluter fläkten till datorns moderkort. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna som håller fläkten och dess bifogade metall kylfläns till moderkortet.
  5.
  Rotera fläkten och kylflänsen något medurs tills det släpper från processorn . Dra ut fläkten och kylfläns upp och ställ dem åt sidan. Se till att din hud inte kommer i kontakt med botten av kylflänsen, som alla oljor från din hud kommer att förstöra enheten.
  6.
  Dra upp låskolven på rätt kanten av datorns befintliga Athlon 64-processor. Ta tag i två motsatta kanter av processorn och dra den rakt upp mot dig.
  7.
  Ställ Athlon 64-processor utanför datorns chassi. Placera din ersättning processor över Socket 939-porten och anpassa något av stiften på undersidan av processorn med hålen på porten.
  8.
  Tryck den nya processorn ner försiktigt men bestämt tills alla stift göra korrekt kontakt med hålen på Socket 939-porten. Följ anvisningarna på tuben av termisk pasta att tillämpa en liten lager kylpasta på den övre änden av den nya processorn.
  9.
  Ställ kylfläns och fläkt på toppen av nya processorn. Sätt tillbaka de fyra skruvarna du tidigare tog bort och återanslut fläktens kabeln till porten på moderkortet.
  10.
  Skjut den vänstra panelen tillbaka på eMachines datorlådan och vrida åt tumskruvarna medurs för att låsa panelen. Återanslut alla kablar och enheter som du tog bort tidigare.

  Tips och varningar


 • Socket 939-processorer datorn finns antingen online på datordelar butiker eller via vanlig tegel- och murbruk elektronik butiker.
 • Dra inte åt skruvarna på kylflänsen, eller processorn kommer inte att svalna ordentligt och kommer snabbt överhettas när datorn är på.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hårddisk uppgraderingar för Compaq Presario i Windows 98

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra egenskaperna hos tre olika bärbara datorer
 • hur man uppgraderar NC10 hårddisken
 • hur man byter en LCD-bakgrundsbelysning inverter
 • felsökning en bärbar dator med en svart skärm
 • hur du tar bort en bärbar dator värmeskyddet
 • hur man byter avfall toner
 • hur man byter moderkort på en Windows XP-system
 • hur till vända en USB-port 1,0 till en USB-port 2,0
 • hur man öppnar förpackad bärbara datorer
 • hur man kan återställa en QIC fil