Dator > hur du tar bort moderkortet på en HP 2200

 • hur du tar bort moderkortet på en HP 2200


 • Med HP 2200 är en Compaq Presario bärbar dator som levereras med Windows XP förinstallerat. Byta en maskinvarukomponent på denna laptop vanligtvis kräver att du plocka isär maskinen. De flesta av de komponenter inklusive CPU och RAM-minne är installerat på moderkortet (kallas även moderkortet), så att ersätta eller uppgradera dessa delar, behöver du öppna upp den bärbara datorn och få tillgång till moderkortet. Medan reparera din bärbara dator kan du spara pengar på reparationer räkningar bör du vara medveten om att öppna upp den bärbara datorn kan upphäva tillverkarens garanti.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av strömmen till den bärbara datorn och koppla ur nätsladden. Dra öppna övergång till batteriluckan. Ta ut batteriet och ställ det åt sidan. Placera den bärbara datorn så att den är vänd nedåt på ett skrivbord eller bord.
  2.
  Hitta och ta bort gummit täcker som döljer skruvarna som fäster hårddisken på plats. Ta bort skruvarna med en kryssmejsel och sedan ta bort hårddisken från fallet.
  3.
  Hitta och ta bort skruvarna som används för att säkra minneslocket hjälp av Phillips skruvmejsel. Tryck klämmorna isär och dra ut minnesmodulen.
  4.
  Ta bort de två skruvarna som fäster tangentbordet till fall. Vänd laptop över så det är placerat med framsidan upp på skrivbordet.
  5.
  Bänd upp frontplattan som löper längs tangentbordet med hjälp av en platt skruvmejsel. Lyft bezel upp och av att exponera tangentbordet skruvarna. Ta bort de fyra skruvarna som fäster den tangentbordet på plats med hjälp av Phillips-skruvmejsel.
  6.
  Lyft tangentbordet upp och stänga av ärendet. Blädderblock det över och sätter ner på handledsstödet. Leta reda på flatkabeln ansluten till moderkortet och koppla loss den.
  7.
  Ta bort de fyra skruvarna som håller fast högtalarna i målet. Lyft högtalarna upp och ut i ärendet.
  8.
  Ta bort de två skruvarna som CD /DVD-enheten i målet. Tryck på baksidan av enheten och dra ut.
  9.
  Vänd på laptop över så att det är nedåt på bordet och ta bort gummi täcker dölja de fyra placerade skruvarna på framsidan av basen. Ta bort skruvarna med Phillips-skruvmejsel. Vänd den bärbara datorn över så att det är återigen öppet.
  10.
  Bort de fyra skruvarna som fäster den övre luckan i målet. Lyft upp locket och sedan koppla in kabeln på pekplattan från moderkortet.
  11.
  Leta upp och koppla bort fläkten kabeln från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller fast fläkten i målet. Lyft ut fläkten upp och ut i ärendet.
  12.
  Vrid skruven som är säkra processorn moturs tills du hör ett klick. Lyft upp på processorn och ta bort den ur fodralet.
  13.
  Koppla flatkabeln för den trådlösa knappen styrelsen. Hitta och ta bort skruvarna som diskettenheten. Dra diskettenheten ur målet.
  14.
  Avskaffa de återstående skruvarna som fäster moderkortet i målet. Lyft moderkortet upp och ut i ärendet.

  Tips och varningar


 • Lägg de olika delarna av din bärbara dator i en plast eller annat antistatpåse att skydda dem tills du är redo att åter montera den bärbara datorn. Att bygga om datorn, upprepa ovanstående steg i omvänd ordning.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man byter en HP Pavilion moderkort

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in WM6 Remote Desktop
 • Hur man överför från en DVR till en extern hårddisk
 • hur man använder skärmar med olika upplösningar
 • märken av interaktiva whiteboards
 • Toshiba Satellite A200-28m specifikationer
 • Acer eMachines laptop specifikationer
 • hur man väljer en bra bärbar dator
 • Hur du ser på digital TV på din bärbara dator
 • hur man kan föra tillbaka datorn markören till skrivbordet
 • Inaktivera färg patroner