Dator > hur du ställer in en RAID-kontroller

 • hur du ställer in en RAID-kontroller


 • För att använda flera hårddiskar som en enda RAID ("Redundant Array av billiga diskar"), behöver du en RAID-kontroller-kort. Detta kort sköter fördelningen av uppgifter och samordnar diskar använde RAID. Installera och ställa in en RAID-kontroller är lätt så länge du är inte rädd för att öppna upp datorn. Du måste ha en oanvänd PCI-kortplats på moderkortet

  Du behöver:. .
  Icke-magnetiska stjärnskruvmejsel


  1
  Installera drivrutinerna för. RAID-kontrollern kortet innan du installerar kortet i datorn. Förarna kommer på en CD som följer med kortet. Om du inte fått en CD, titta på kortet tillverkarens webbplats för drivrutiner.
  2.
  På Avsluta Windows, stänga av datorns strömförsörjning, och koppla ur alla kablar anslutna till datorn , inklusive nätsladden.
  3.
  Ta bort skruvarna runt ytterkanten på baksidan av ärendet och lyft av sidopanelen. Detta ger dig tillgång till insidan av datorn.
  4.
  Hitta en ledig PCI-kortplats. PCI-platser är de vita rektangulära kontakter på moderkortet. Din dator kan ha både PCI och PCIe (PCI Express) kortplatser. Rådgör med din RAID-kontroller-kort i dokumentationen för att se om det kräver en PCI eller PCIe-kortplats.
  5.
  Rada upp metalliska "tänder" på raid-styrenhet med den PCI-kortplats, skjut kortet i kortplatsen. Det bör sitta stadigt i kortplatsen. Om den inte verkar passa, inte tvinga det. Kontrollera inriktningen av kortet och försök igen.
  6.
  Stäng datorns fall, byt skruvar och plugg allting tillbaka inSlå på den. Medan datorn är uppstart upp, kommer den omedelbart med en nyckel till tryck för att komma in RAID-konfigurationen. De särskilda nyckel varierar med din hårdvara. Tryck en av tangenterna.
  7.
  Välj hårddiskar du vill använda för RAID, och vilken typ av RAID-konfiguration som du vill. Alla hårddiskar som används för RAID bör vara identiska, ner till märke och modell. Olika styrkort erbjuder olika typer av RAID-konfigurationer, men alla erbjuder minst RAID 0 och RAID 1.  RAID 0 ökar läs-och skrivhastighet genom att skriva olika bitar av data att två diskar samtidigt, medan RAID 1 skyddar dina data genom att spegla samma data på flera diskar. Den exakta menyalternativ och förfarandet kommer att variera med din RAID-kontroller. När installationen är klar datorn startar om.
  8.
  Formatera RAID som du skulle någon annan hårddisk. Windows kommer att se hela RAID som en enda enhet. När du är tillbaka i Windows öppnar "Computer Management" fönster som finns under "Administratör Verktyg" i "Control Panel". Windows kommer att be dig att initiera disken. Du måste initiera den nya enheten innan du formaterar den. Partitionera och formatera RAID med Windows guidedisketten partition, ligger i "Disk Management" fliken "Computer Management"-fönstret.

  tips och varningar


 • Hantera controller kortet endast i kanterna och undvik att röra några komponenter eller spår krets på kortet.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du ställer in ett LAN hemma med en D-Link DI-604 Ethernet Broadband Router

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en dator scanner
 • hur man ställer in en trådlös anslutning på en Dell D400 laptop
 • hur reparera en hp pavilion ze4220 laptop
 • Hur du tar en Logitech lasermus isär
 • hur man gör min laptop trådlöst
 • vad är DDR333?
 • hur man fixar en suddig dataskärm
 • hur man programmerar en Saitek Cyborg
 • hur man fixar den trådlösa anslutningen för en bärbar dator
 • Desktop PC moderkort specifikationer