Dator > Vad är skillnaden i hastighet i Quad Core & enda core processorer?

 • Vad är skillnaden i hastighet i Quad Core & enda core processorer?


 • Som CPU (Central Processing Unit) tillverkare utvecklat mindre intern bearbetning "kärnor", blev det möjligt att sätta upp till fyra processorkärnor i en fysisk CPU paket som en gång hade haft bara en. Denna förbättrade det totala resultatet, men inte nödvändigtvis genom en faktor fyra

  single-core processorer kontra multi-core processorer

  CPU tillverkare "gått in i väggen" runt 4 GHz. Vid denna hastighet och värme frågor blev begränsande faktorer de ansåg svårt att övervinna. Samtidigt blev det möjligt att sätta flera kärnor på ett enda chip substrat, med några jämförbara "vägg" sett i vägen, så framtiden verkade ligga hos multitrådade flerkärniga processorer. Men det var bara halva sanningen. För att kunna utnyttja parallella processorer, måste programvara skrivas om för att använda de tillgängliga resurserna. Programutveckling är dyrt och tidskrävande, så företagen reviderat bara de program som har störst möjlighet att dra nytta och som hade en tillräckligt stor marknad för att motivera kostnaden.

  Benchmarking One-Core vsFyra-core prestanda

  Tom's Hardware hemsida genomförde en benchmarking test för att fastställa fördelarna med två, tre, fyra och core-processor prestanda i förhållande till en single-core CPU. De startade med en Core 2 Quad Core-systemet och selektivt funktionshindrade ett, två, tre eller inga kärnor. De använde ett antal verkliga tillämpningar, populära spel, och "syntetisk" tester som skapats för att utöva särskild processor uppgifter, som att grafik-eller minne-intensiva verksamheter.

  Benchmarking Testresultat

  De provresultat var lätta att tolka. Program och spel som kräver CPU resurser har i flera fall, utvecklats genom överskrivningar att använda fyra kärnor effektivt. Andra nyttigheter, som. WAV till. MP3 konverterare, var inte så lycklig. Den "syntetiska" riktmärken visade att i de flesta fall tillägg av en annan kärna resulterade i ungefär lika steg i prestanda från den andra genom fjärde kärnor. Totalt, i vissa fall de mest dramatiska skillnaden var mellan en och två kärnor. I ett fåtal fall fanns det ingen skillnad mellan tre och fyra kärnor, eller även små droppar i prestanda mellan tre och fyra kärnor.

  genomsnittet av flera tester för varje kategori, testare fastställt att quad-core processor hade en föreställning fördel med 85 procent över den inre-core-version inom spel kategorien, en fördel med 82 procent under de single-core-version i ansökningarna kategori, och en föreställning fördel med 147 procent över den inre-core-version i "syntetisk" kategori. Resultaten validera användningen av flera processorer med tillhörande mjukvara.

  Testare konstaterade, "Det finns ett fåtal applikationer som användare bör investera i så många CPU-kärnor som möjligt, som inkluderar video encoding, 3D-rendering, och optimerade titlar produktiviteten, till exempel antivirusprogram. "


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man byter fläktar i en Dell Inspiron

Relaterade artiklar


 • Toshiba 2675 specs
 • hur man uppgraderar en Pentium 4-processor
 • instruktioner för Sony VRD-V C.10
 • Sony Vaio PCG-8f1l: specs
 • hur man spelar in telefonsamtal på datorn
 • hur man kan återställa en säkerhetskopia FTM fil
 • hur man återställer admin lösenord på en gammal Mac laptop
 • hur kopiera spela in album på CD-skivor
 • Inaktivera ljud drivrutiner
 • HP Brio 210 specifikationer