Dator > Toshiba Satellite datorer: hur man rengör kylfläns

 • Toshiba Satellite datorer: hur man rengör kylfläns


 • Kylflänsen och fans på din Toshiba Satellite laptop arbeta tillsammans för att hålla din processor från överhettning genom att rita bort värme och dispergering den. Eftersom flyttar luft är en viktig komponent i kyla processorn, kommer fläktarna och kylflänsen så småningom bli igensatta med damm och smuts. På de flesta Toshiba bärbara datorer, kan du hitta kylflänsen under en panel på baksidan, vilket gör det enkelt att ta bort och rengöra om din bärbara dator börjar överhettas och stänga

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Isopropylalkohol.
  Luddfri trasa.
  Burk med tryckluft.
  Termiskt fett.


  1.
  Stäng av Satellite laptop och blädderblock det över så att du kan se botten. Skjut batterispärren mot utsidan av den bärbara datorn och ta bort batteriet.
  2.
  Leta reda på kylflänsen panelen, som kommer att ligga bredvid, eller innehåller, de två fläktarna som du kan se. Skruva de två till tre skruvarna som håller den panelen ner och ta bort dem. Några modeller av Satellite-datorer använder Torx storlek-8 skruvar i stället för Phillips.
  3.
  Koppla ur kablar som två fläktar till styrkortet. Du kan se kablarna kommer upp från under fans. Skruva de två till tre skruvar på fläktarna, och dra upp för att ta bort fläkten från den bärbara datorn. Om din satellit kylfläns panelen inte avslöja fans samt kylfläns, ignorera det här steget.
  4.
  Bort de fyra skruvarna som omger kylfläns. Flytta sedan kylfläns fram och tillbaka för att koppla bort den från processorn.
  5.
  Lyft upp på kylflänsen för att ta bort den från enheten. Om CPU fastnat på kylflänsen och lossnar också, ta tag i den i kanterna och dra bort den från kylflänsen. Vrid skruven på sidan av CPU-sockeln för att låsa upp den och sedan placera processorn tillbaka i sin hylsa och låsa den igen.
  6.
  Blås in tryckluft i kylflänsen och fläktar tills dammet avlägsnas. Då blåser luft på styrkortet för att avlägsna löst damm därifrån också.
  7.
  Lägg ett Isopropylalkohol på din duk, eller en liten borste och rengör processorn och styrkort området runt processorn. Du kommer också vill att torka upp den termiska fett som finns på dessa komponenter. Gör en anteckning i området där du tog bort den termiska pasta.
  8.
  Återapplicera ett lager av värmeledande fett i de områden där du tog bort det. Locket på den termiska fettbehållaren kommer att ha en applikator. Bara sprida fett över de komponenter.
  9.
  Tillbaka kylflänsen, då fans och slutligen den kylflänsen luckan.

  Tips och varningar


 • flesta bärbara datorer från Toshiba ger dig tillgång till kylflänsen, men några, såsom A70, inte. För att komma till kylflänsen på dessa modeller, måste du ta hela laptop isär och kommer förmodligen vara mycket bättre att ta den till service.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man rengör och installation av Toshiba Satellite L35-s2366

Relaterade artiklar


 • fördelarna med input & utenheter
 • hur man kan skydda en bärbar dator i en varm bil
 • hur du aktiverar en usb diskett
 • laptop tangentbord fungerar inte med Vista
 • hur radera batteri för bärbar dator minne
 • hur man konfigurerar en Microsoft-tangentbord
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • Lägga till en skrivare i DOS
 • hur man tråd en Ethernet RJ 45
 • hur man uppgraderar minnet på en Brother HL-4040CN