Dator > Hur byter jag musmattan på en Dell 8500?

 • Hur byter jag musmattan på en Dell 8500?


 • Musmattan (även känd som styrplattan) på en Dell Inspiron 8500 laptop är inbyggt i den övre plasthölje, även känd som handledsstödet. Om du vill ersätta musmatta, måste du byta hela handledsstödet. Även ersätter faktiska handledsstödet är relativt lätt, det är tidskrävande att plocka isär den bärbara datorn till den punkt där du kan byta handledsstödet

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen uppåt och gångjärn är mot dig.
  2.
  Tryck på fliken på vänster sida av batteriet till höger och rotera batteriet utåt från den bärbara datorn att ta bort den. Batteriet är i det övre högra hörnet på den bärbara datorn.
  3.
  Tryck på spärren för skivenheten i hela vägen, sedan släppa den, vilket gör att spärren att hålla ut. Dra spärren åt höger för att ta bort skivenheten. Skivenheten och spärren är på rätt sida av datorn.
  4.
  Bort den enda skruv för den hårddisk som ligger nära toppen av den övre vänstra sidan av bärbar dator. Dra köra till vänster för att ta bort den från den bärbara datorn.
  5.
  Skruva loss de två skruvarna för fläkten i nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn, ta sedan bort fläkten.

  6.
  Skruva loss de två plastskydden i mitten och uppe till vänster på den bärbara datorn.
  7.
  Tryck metall fästena på båda sidor av RAM ifrån varandra att göra RAM pop ut i vinkel. Dra RAM från facket att ta bort den. RAM-minnet är beläget i centrum rymden.
  8.
  Dra upp guldet kontakter för de vita och svarta kablarna som ansluter till PCI-kortet, tryck sedan de två metall fästen i toppen och längst ner på PCI-kortet ifrån varandra. Dra PCI-kortet ur kortplatsen ta bort den. PCI-kortet ligger i det övre vänstra utrymmet.
  9.
  Bort de 15 skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns sex längs den nedre kanten, tre längs vänsterkanten, tre högst upp, två ovanför varje hörn i centrum utrymme, och en två inches under det övre högra hörnet längs den högra sidan.
  10.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna den så bred som det går.
  11.
  Använd en platt skruvmejsel för att bända den vänstra sidan av gångjärnet täcka från den bärbara datorn. Dra upp den gångjärnsskyddet från vänster till höger. Dra upp den pull-fliken under högra sidan av gångjärnsskyddet, ta sedan bort gångjärnsskyddet. Gångjärnsskyddet är plastbiten ovanför tangentbordet som har strömbrytaren på det.
  12.
  Skruva loss de två skruvarna upptill på tangentbordet ovanför "F4" och "Pause "-knapparna, lyft sedan upp på tangentbordet tillräckligt för att nå kabeln connecter under. Dra i fliken för att koppla bort kabeln, ta sedan bort tangentbord. Också koppla ur kabeln till höger om kabelanslutning.
  13.
  Dra upp fliken högst upp och mitt i den bärbara datorn, lyft sedan upp på displayen för att ta bort den.
  14.

  Lossa de fyra skruvarna på den termiska kyla församling i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. De fyra skruvarna har nummer etsat bredvid dem. Lossa skruvarna i nummerordning, rotera sedan montering medsols och bort från datorn ta bort det.
  Femton.
  Skruva ur de fyra skruvarna från "L" formad grafikkort till höger av den termiska kyla montering, lyft sedan ut kortet för att ta bort det.
  16.
  bort de två skruvarna i överkant för den bärbara datorn, sedan försiktigt bända handledsstödet från den bärbara datorn med hjälp av fingrarna.
  17.

  Placera handledsstödet på den bärbara datorn, tryck sedan ner längs kanterna för att säkra den. Omvänd steg 1 och 15 att återmontera den bärbara datorn.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Hur byter jag en Dell XPS 710 moderkort för en 720 moderkort?

Relaterade artiklar


 • information på PostScript-skrivare
 • sätt att gå grönt med bläckpatroner
 • hur du fyller på program i en Asus Eee PC 1000HE
 • min laptop styrplattan fungerar inte
 • hur man demonterar en HP Pavilion
 • Toshiba A100 specifikationer
 • hur man återställer en Dell Inspiron 600 till original
 • hur man skyddar magnetiska media
 • hur du aktiverar USB-hubbar
 • hur man byter bläckstavar för Xerox C2424